NTSO, hijyen eğitimi verecek

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Genel Sekreteri Hakkı Aydoğan, Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelere hijyen eğitimi verileceğini belirterek, bu eğitimi almak isteyen üyelerin 03 Temmuz 2014 tarihine kadar başvurmaları gerektiğini...

Google Haberlere Abone ol
NTSO, hijyen eğitimi verecek

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Genel Sekreteri Hakkı Aydoğan, Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelere hijyen eğitimi verileceğini belirterek, bu eğitimi almak isteyen üyelerin 03 Temmuz 2014 tarihine kadar başvurmaları gerektiğini dile getirdi.

Aydoğan, 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun portör muayeneleri ile alakalı 126 ve 127 maddeleri 02 Kasım 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak değiştirildiğini ve bu değişiklik ile belirli zamanlarda yapılması gereken portör muayeneleri ve tetkikleri yapılmayıp bunun yerine hijyen eğitimleri alınmasına karar verildiğini hatırlattı. Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’nin 05 Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini kaydeden Aydoğan, "Yönetmelik kapsamında bulunan iş yerlerinin sahipleri, işletenleri ve çalışanlarının yönetmelik yürürlüğe girdikten sonraki bir yıl içinde belirtilen eğitimi almaları gerekiyor. Yine değiştirilen yönetmelik maddesi gereğince söz konusu eğitimlerin sadece Halk Eğitim Merkezlerince ve Mesleki Eğitim Merkezlerince verilen kurslardan alınanların geçerliliğinin olacağı belirtilmektedir." şeklinde konuştu.

Bu kapsamda NTSO ve Nevşehir Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde eğitim alması zorunlu olan işyerleri sahipleri, işletenleri ve çalışanlarına yönelik eğitim verilmesinin planlandığını kaydeden Aydoğan, cezai durumla karşı karşıya kalmamak için hijyen eğitimi almak isteyen üyelerinin 3 Temmuz 2014 Perşembe gününe kadar odaya müracaat etmeleri gerektiğini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar