Mustafa Şahin: Eylemlere karşı değiliz ancak eylemler ağız tadında olmalıdır

Eskişehir Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, öğrencilerin, işçilerin ve memurların protesto eylemlerine karşı olmadıklarını söyledi. Şahin, "Herkes sesini mutlaka duyuracaktır. Onlara biz bile haklı eylemlerinde destek çıkarız. Ancak, eylemler...

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Şahin: Eylemlere karşı değiliz ancak eylemler ağız tadında olmalıdır

Eskişehir Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, öğrencilerin, işçilerin ve memurların protesto eylemlerine karşı olmadıklarını söyledi. Şahin, "Herkes sesini mutlaka duyuracaktır. Onlara biz bile haklı eylemlerinde destek çıkarız. Ancak, eylemler ağız tadında olmalıdır.” dedi.

Eskişehir'de geçtiğimiz yıl meydana gelen Gezi eylemlerinde istenmeyen olaylar yaşanmıştı. Sokak olaylarında üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz hayatını kaybetmiş ve Eskişehir'de okuyan Gürcistanlı Akaki Avaliani başına aldığı darbe nedeniyle sağ kolunda felç meydana gelmişti. Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümünde sükunet ve sağduyu çağrısında bulunan Eskişehir Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, ilde asayiş ve yaptıkları çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Eylemcilerin yaptığı haklı protesto ve eylemlere karşı olmadıklarını belirten Mustafa Şahin, "Biz protestolara karşı değiliz. Herkes sesini mutlaka duyuracaktır. Onlara biz bile haklı eylemlerinde destek çıkarız. Ancak, eylemler ağız tadında olmalıdır. Mesela, son eylemde bankalara saldırdılar. Asfaltları, kaldırımları söktüler. Böyle eylem, protesto olur mu?” diye konuştu.

Protestoların ve eylemlerin Eskişehirlileri rahatsız etmemesi gerektiğini aktaran Şahin, "Yapılan eylemlerde yolar kapandı. Geçitler engellendi. Vatandaş gideceği yere gidemedi. Gelemedi. Uçağı kaçıranlar oldu. Protesto ve eylemi olacak. Ama en azından yolun bir şeridi açık olacak. Olacak ki vatandaş mağdur olmasın.” ifadelerini kullandı.

"SANAL ALEMİ DE KULLANARAK OLAYLARI ÖNCEDEN KESTİRİYORUZ"

Eskişehir ile birlikte tüm Türkiye’de hırsızlık olaylarında bir miktar artış olduğuna ifade eden Şahin, şunları söyledi: "Yasalar ve mahkemelerden kaynaklanan bazı durumlar var. Ancak, bu konuda da sıkı bir şekilde çalışmalarımız sürüyor. Herkes sanal alemi kullanıyor. Biz de sanal alemde çalışma yapıyoruz. Meydana gelebilecek olayları önceden kestirmeye çalışıyoruz. Provasını yapıyoruz. Önemli olan halkın güvenliği ve huzurudur."

Eskişehir'deki trafik sorunu hakkında da görüş bildiren Şahin, "Eskişehir kurulurken çok sıkışık kurulmuş. Bundan dolayı da Eskişehir’in şehir merkezi çok sıkışık. Park sorunu oluyor. Trafik polisinin ceza yazması ile iş çözülmez. Bugün mesela 110 bin TL trafik cezası yazıldı. İnsanları da isyan ettirmemek gerekiyor." açıklamasında bulundu.

CİHAN

Yorumlar