Minibüsçüler yolu trafiğe kapattı

Kahramanmaraş’ta kendilerine yeni durak yeri gösterilmediği için mağdur olduklarını ileri süren minibüsçüler, yolu trafiğe kapattı.

Google Haberlere Abone ol
Minibüsçüler yolu trafiğe kapattı

Kahramanmaraş’ta kendilerine yeni durak yeri gösterilmediği için mağdur olduklarını ileri süren minibüsçüler, yolu trafiğe kapattı. Kahramanmaraş-Türkoğlu hattında yolcu taşımacılığı yapan minibüs şoförleri, kendilerine herhangi bir durak yeri gösterilmediğini ve durdukları yerde para cezasına çarptırıldıklarını belirtti. Mağduriyetlerinin giderilmesi için Kahramanmaraş-Kayseri yolu Madalyonlu Kavşakta minibüsleriyle yol kapatma eylemi yapan şoförler, yetkililerden yardım istedi.

Türkoğlu Şoförler Odası Başkanı İsmail Altıntaş, ilçede yolcu taşımacılığı yapan minibüsçülerin 10 yıldan bu yana mağdur edildiğini belirtti. Türkoğlu haricindeki diğer ilçelerin şehir merkezinde yeri olduğunu söyleyen Altıntaş, "Türkoğlu minibüsçüleri 10 yıldan bu yana perişan. Kahramanmaraş’ta yazıhane verilmiyor. Pazarcık, Göksun, Afşin, Gaziantep ve Gölbaşı arabaları Milli Eğitim caddesinde yazıhaneleri olmasına rağmen, Türkoğlu arabaları da yolun kenarında indirip bindirme kararı verdi komisyon. Arkadaşlarımız defalarca dilekçe verdi çözüm bulunmadı. Bir arkadaşımızın hatası yüzünden bizi madalyonlu kavşağın üzerine sürdüler. Yolcuların dolmuşa binmesi için çok uzun yol kat etmesi gerekiyor. Diğer araçlar şehir merkezinden kalkıyor. Biz hem minibüsçüler, hem de yolcular için durak yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Minibüs şoförü Mehmet Aslan, bulundukları yerde yolcu indir-bindirmek için Trafik komisyon kararının olduğunu bu rağmen kendilerine trafik ekiplerinin ceza yazdığını aktardı. Tüm ilçelerin durağının olduğunu ifade eden Aslan şunları kaydetti: "Bir tek Türkoğlu ilçemizin yeri yok. 5 defa trafik cezası yediğimiz zamana ehliyetimize el konuluyor. Herkesin 70-80 ceza puanı var. Bir defa daha ceza yesek 3 ay ekmek yiyemeyeceğiz. Eğer burası yasaksa bizi burada tutmayın, ya da çözüm üretin."
Eylemlerinin ardından minibüsçüler, olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN

Yorumlar