Manavgat, gelecekte 500 bin yatakla 10 milyar dolar turizm geliri bekliyor

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği(MASİAD) Başkanı Turgay Akar, Manavgat 2050 Vizyon Projesi kapsamında turizm şehrini, şehircilik ve nüfus anlamında tüm çalışmaları ve altyapısı tamamlanmış denizle buluşmuş, kendisine has simge...

Google Haberlere Abone ol
Manavgat, gelecekte 500 bin yatakla 10 milyar dolar turizm geliri bekliyor

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği(MASİAD) Başkanı Turgay Akar, Manavgat 2050 Vizyon Projesi kapsamında turizm şehrini, şehircilik ve nüfus anlamında tüm çalışmaları ve altyapısı tamamlanmış denizle buluşmuş, kendisine has simge cadde ve sokaklarla modern bir şehir olmasını beklediklerini söyledi.

Başkan Akar, Manavgat'ta bir otelde düzenlediği toplantıda Manavgat 2050 Vizyon Projesi kitabının tanıtımını yaptı. Manavgat 2050 Vizyon Projesi’ni planlarken hedeflerinin şehrin 2050 yılına varana kadar aşama aşama geçireceği evreleri, yaşanacak süreçleri profesyonel şekilde planlamak ve geleceğe emin adımlarla yürümek olduğunu belirten Akar, bu bağlamda vizyon projesinin turizm, tarım, ticaret ve şehir isimleriyle 4 ana grupta topladıklarını kaydetti.

Akara, bu alanlarla ilgili raporları hazırlarken kendi branşında uzman akademisyen hocaların başkanlığında ve gözetiminde şehrin iş adamlarıyla, bürokratlarıyla, yöneticileriyle, sivil toplum örgütleriyle, siyasi kadrolarıyla ve kanaat önderleriyle defalarca bir araya gelerek arama toplantıları ve çalıştaylar düzenlediklerini ifade etti.

Manavgat turizmi, tarımı, tarihi-kültürel değerleri, iklimi, coğrafik yapısı, yüksek nüfus artış hızı, geniş ve verimli arazileri ile önümüzdeki yıllarda bölgesinin ve ülkesinin yıldızı olmaya devam edeceğini anlatan Akar, 2050 yılında Manavgat'ın nüfusunun bir milyon 400 bin ile bir milyon 600 bin olmasını beklediklerini kaydetti. Akar, 2050 Manavgat Vizyonu ile geleceğe projeksiyon sunma adına ilgili şu bilgileri verdi: "Tarım ve tarım ürünlerine dayalı her türlü imalatın ve üretimin yapıldığı Organize Sanayi Bölgesi, Manavgat Şelale Üniversitesi ve kampüsü ile sosyo-kültürel altyapısını tamamlamış bir turizm şehri. Organik ve teknolojik tarım, meyvecilik, süs bitkileri gibi tarımda katma değeri yüksek ürün yetiştiriciliği. Güneş enerjisi ve eşsiz yaşam kaynağı olan Manavgat ırmağının suyu ile ülke ekonomisinin baş tacı. Turizm açısından 450-500 bin yatak, yat limanları, golf alanları, sağlık turizmi ve alternatif turizm faaliyetleri ile 10 milyar dolar turizm gelirini hedefleyen tarım ve turizmde marka kent."

CİHAN

Yorumlar