KOSGEB girişimcilere destek oldu

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt Hizmet Merkezi Müdürü Ömer Erkılıç, Pervari Esnaf Sanatkârlar Odası (ESOB) Başkanı Burhan Engin’e ve odaya bağlı üyelere KOSGEB'in esnaflara...

Google Haberlere Abone ol
KOSGEB girişimcilere destek oldu

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt Hizmet Merkezi Müdürü Ömer Erkılıç, Pervari Esnaf Sanatkârlar Odası (ESOB) Başkanı Burhan Engin’e ve odaya bağlı üyelere KOSGEB'in esnaflara sağladığı destekleri anlattı.

KOBİ Uzmanları Kamil Akpınar ve Utku Arslan’ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan KOSGEB İl Müdürü Erkılıç, katılımcılara genel destek programı, iş birliği-güç birliği destek programı ve girişimcilik destek programları hakkında bilgi verdi.

Uygulamalı girişimcilik eğitimini alıp işletmesini yeni kuran girişimcilere, KOSGEB 30 bin lira geri ödemesiz üst limitli hibe ve 70 bin lira geri ödemeli faizsiz kredi desteği verdiğini söyledi. Ayrıca kadın ve engelli girişimcilere yönelik yüzde 10 pozitif ayrımcılık yaptığını belirten Erkılıç, girişimci adaylarını işletmelerini açmadan önce mutlaka KOSGEB’den bilgi almalarını istedi. KOSGEB olarak Siirt iline daha fazla destek sunmak istediklerini bu konuda saha çalışmalarına önem verdiklerini vurgulayan Erkılıç, Siirt'in KOSGEB desteklerini daha iyi bir şekilde kullanmasını ve bölge ekonomisine katkı sağlamayı amaçladığını belirtti.

Pervari ESOB başkanı Burhan Engin ise desteklerinden ötürü KOSGEB’e çok teşekkür ederek birlikte çalışmayla esnafın KOSGEB desteklerinden en iyi şekilde faydalanacağın ifade etti. CİHAN

Yorumlar