Konak Belediye Başkanı Pekdaş: Kaynak israfına engel olacağız

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve il yönetim kurulu üyelerini makamında ağırlayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Büyükşehir Belediyesi ve merkezî yönetimle uyum içinde çalışarak kamu kaynaklarını çok verimli kullanacaklarını, bu sayede kaynak israfı.

Google Haberlere Abone ol
Konak Belediye Başkanı Pekdaş: Kaynak israfına engel olacağız

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve il yönetim kurulu üyelerini makamında ağırlayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Büyükşehir Belediyesi ve merkezî yönetimle uyum içinde çalışarak kamu kaynaklarını çok verimli kullanacaklarını, bu sayede kaynak israfına engel olacaklarını söyledi.

Konak’ın ilk kadın belediye başkanının partilerinden seçilmiş olmasının gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten CHP İl Başkanı Engin ise, “Sema Pekdaş sadece belediye başkanı değil, özgürlük savunucusu, kadın hakları savunucusu bir isim olacak. Gerek çevre projeleri ve sosyal çalışmalar gerekse de eğitim gibi konularda çalışmalar yapacak. Bu dönem daha çok çaba göstereceğinize inanıyoruz.” dedi.

Başkan Pekdaş dü bütün tüm Konaklılara ve İzmir’e gelen vatandaşlara hizmet etme sorumlulukları olduğunu dile getirdi. Kimseyi ayırt etmeksizin, ötekileştirmeden hizmet edeceklerini belirterek, “Seçim öncesinde de söylediğim gibi şimdi de mesai arkadaşlarıma hep söylüyorum, demokrasilerde yetkiler tek elde toplanmıyor. Demokrasilerde ve hukuk devletlerinde, yetkiler ve sorumluluklar farklı kurumlara veriliyor. Tek elde yetkinin toplanması, kurumların otoriterleşmesinin önü açar. Bu yetkilerin farklı ellerde toplanarak, kurumların birbiriyle ortak iş yapması ve birbirini denetlemesi arzulanan sistem. Hukuk devletlerinde yasa koyucu, diğer kesimlere ve kurumlara ‘Birarada çalışın’ diyor. Ortak iş yapma kültürünü geliştirmemiz gerekiyor. Bizim tek başımıza ‘bunları yaparız’ diyebileceğimiz iş var ama ‘birlikte yapacağız’ diyeceğimiz işler de var. Kamu kaynaklarını çok verimli şekilde kullanmak, kaynak israfına engel olmak hem de şehrin bütüncül politikasına kendi katkımızı koymak açısından Büyükşehir ve merkezî idareyle birlikte çalışmak zorundayız. Bu anlamda belediyeciliği sergilemek partimize, hemşehrilerimize olan borcumuzdur.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar