Kırkağaç'ta 'Âlemlere Rahmet Efendimiz' konferansı düzenlendi.

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde, Kırkağaç Eğitim Gönüllüleri ve Yardımlaşma Derneği (KEGYAD)'nin Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri çerçevesinde bir konferans düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Kırkağaç'ta 'Âlemlere Rahmet Efendimiz' konferansı düzenlendi.

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde, Kırkağaç Eğitim Gönüllüleri ve Yardımlaşma Derneği (KEGYAD)'nin Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri çerçevesinde bir konferans düzenlendi. Özel Betül Koleji salonundaki "Âlemlere Rahmet Efendimiz" adlı konferanstan önce Kur'ân okunmasıyla başlayan program, STV'deki Maceracı programının sunucusu Murat Yeni'nin sahne almasıyla devam etti. Yeni, gittiği yerlerde yaşadığı ibretlik olayları anlattı, Fahr–i Kâinat Hz. Muhammed (SAV)'in sevgisini anlatan albümlerinin yanısıra ilahi ve naatlar okudu.

Murat Yeni, konferansında hayatında dönüm noktası olan, gözlerini 13-14 yaşlarında kaybeden ve Kur'ân'ı bu şekilde hatmederek hafız olan 80 yaşındaki bir hanımı, engelli Peygamber âşığı Taha'yı ve 13-14 yaşlarında kamera karşısında iyilik ve yardım etme adına ağlayan bir kızı ele aldı. Yeni, şunları anlattı: “Maceracı programımızın çekimleri esnasında birçok ibretlik olayla karşı karşıya kalıyoruz. Benim hayatımın değişmesinde dönüm noktası diyebileceğim seviyede üç olay yaşamıştık. İnsanlar, Murat Yeni'yi Maceracı ile hep yemek yiyen biri olarak tanıyor. Yaşadığım ibretlik olayların kahramanlarının hepsinin birer Allah dostu olduğuna inandığım için bunları Peygamber Efendimiz (SAV)’in sevgisini anlatan albümlerimle birleştirdik, ortaya böyle bir program çıktı. İnsanlar artık Murat Yeni’yi bu yönüyle de tanısın.”

KEGYAD Başkanı Zerrin Tedirgin ise, “Düzenlemiş olduğumuz programın Kırkağaçlıların gönül dünyasını zenginleştireceğine, yeni ufuklar açacağına inanıyoruz. Derneğimizin eğitim ve kültür faaliyetlerine yeni bir vizyon katmak, milli ve manevi değerleri toplumun benimsemesine ve sahiplenmesine katkıda bulunmak, farklı kesimler arasında diyalog imkanlarının geliştirilmesini sağlamak amacıyla faaliyetlerimize devam edeceğiz." şeklinde konuştu. Program sonunda Murat Yeni'ye çiçek verildi. Yeni, okuyucuları için "İbret" isimli kitabını da imzaladı. CİHAN

Yorumlar