Kimse Yok Mu 301 maden şehidinin 11'inin ailesine ev aldı

Kimse Yok Mu Derneği, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında şehit olan 301 kişiden 11’inin ailesine ev alarak teslim etti. Ayrıca her eve, 6 bin liralık eşya yerleştirildi. Evlerin altı tanesi Soma merkezde, üçü İzmir Kınık ve...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu 301 maden şehidinin 11'inin ailesine ev aldı

Kimse Yok Mu Derneği, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında şehit olan 301 kişiden 11’inin ailesine ev alarak teslim etti. Ayrıca her eve, 6 bin liralık eşya yerleştirildi. Evlerin altı tanesi Soma merkezde, üçü İzmir Kınık ve ikisi Balıkesir Savaştepe ilçelerinde.

Kimse Yok Mu Manisa Şube Müdürü Abdurrahman Avınç, yaptığı açıklamada, “Şehit ailelerimiz, evlerine yerleşti. Her eve de 6 bin liralık eşya aldık. Ayrıca 30 şehit ailesine de kısa süre içerisinde ikişer tane kanepe vereceğiz.” dedi. Ramazan ayının başından bugüne kadar Manisa ve ilçelerinde ihtiyaç sahibi ailelere 2 bin 500 gıda kolisi dağıttıklarını da belirten Avınç, “Tabii Soma’yı da unutmadık. Zaten Soma’ya yardımlarımız devam ediyor. Dün itibariyle de orada 200 gıda kolisini teslim ettik. Soma’da gıda kolilerini, şehit ailelerinin yanısıra maden faciasından kurtulan işçilerin ailelerine de veriyoruz.” diye konuştu. Ramazan Bayramı'nın yaklaşması sebebiyle Soma’daki şehit ailelerine bayramlık kıyafetler de vereceklerini aktaran Avınç, “Ramazan ayı sonuna kadar ihtiyaç sahibi ailelere 3 bin 500 gıda kolisi dağıtmış olacağız. Bin kişiye de bayramlık kıyafet vereceğiz. Şu anda bu bayramlıkları vermeye başladık ve kısa sürede hepsinin bayramlıklarını teslim etmiş olacağız.” dedi.

Soma’da bundan sonra da yardımların devam edeceğini söyleyen Şube Müdürü Avınç, “Bizim hedefimiz, oradaki bütün ailelerin ihtiyaçları ne ise karşılamak. Zaten burslarını karşılıyoruz. Onun dışında acil borcu olanların borcu ödeniyor, düğünden kalmış borcu olanların borçlarını ödüyoruz. Sünnet yaptıracak olanların sünnetlerini yaptırıyoruz. Ev tamiri olanların ev tamiri yapılıyor. Şu an itibariyle çocukların hepsine burs verildi. 301 şehidin çocuğu olanların hepsinin çocuğuna üç yıl boyunca burs verilmeye devam edilecek.” şeklinde konuştu.

Avınç, Turgutlu ve Manisa’daki Suriyeli ve diğer mültecilere de ayrım olmaksızın gıda ve kıyafet yardımı yaptıklarını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar