İzmir'de Hersekzade Ahmet Paşa Hamamı’nın restorasyonu başladı

İzmir'in Urla ilçesindeki Hersekzade Ahmet Paşa Hamamı restore ediliyor. Yavuz Sultan Selim’in sadrazamı Hersekzade Ahmet Paşa tarafından 15.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de Hersekzade Ahmet Paşa Hamamı’nın restorasyonu başladı

İzmir'in Urla ilçesindeki Hersekzade Ahmet Paşa Hamamı restore ediliyor. Yavuz Sultan Selim’in sadrazamı Hersekzade Ahmet Paşa tarafından 15. yüzyılın sonunda inşa ettirilen hamamın restorasyon çalışmalarının başlangıç ve tanıtım töreni düzenlendi. Törende gençler, o döneme ait kıyafetlerle misafirleri karşıladı.

Tarihî hamamın yıllardır âtıl durumda kaldığını belirten Urla Belediye Başkanı M.Selçuk Karaosmanoğlu, “Tarihî zenginliği ve tarihî değeri çok büyük olan bu yapıyı halkımızın hizmetine sunmak ve artık ülkenin çok az yerinde kalmış olan bu şekildeki tarihî bir hamamı çalıştırmak, turizm açısından da değerlendirmekten çok büyük bir onur ve gurur duyuyorum.” dedi. Çalışmaya ilk taşı koyan Başkan Karaosmanoğlu, projenin hazırlanmasında emeği geçen Nur Kocasoy Bağcı, Orhan Arar ve Tahsin Başaran’a teşekkür belgesi verdi. "Korunması gerekli mimari yapı" olarak tescilli ve özel işçilik isteyen, itinalı bir çalışma sürecinden geçecek olan hamam, 2014 yılı sonunda hizmete girecek. CİHAN

Yorumlar