İzmir'de CHP seçim otobüsü taşlandı

İzmir'in Bornova ilçesinde otomobillerle önü kesilen CHP seçim otobüsü, kimliği henüz belirlenemeyen şahıslar tarafından taşlandı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de CHP seçim otobüsü taşlandı

İzmir'in Bornova ilçesinde otomobillerle önü kesilen CHP seçim otobüsü, kimliği henüz belirlenemeyen şahıslar tarafından taşlandı. Yaklaşık 15 kişilik grup, daha sonra olay yerinden uzaklaştı.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Aziz Kocaoğlu'nun posterleri ve parti afişleri yapıştırılmış olan, Ercan Geneş'in kullandığı 35 CAT 46 plakalı otobüs, otogarda afişleri söktürmek için Bayraklı ilçesinden öğle saatlerinde yola çıktı. Smyrna Kavşağı'nda, plakaları sökülmüş üç otomobilden inen 15 kişilik grup tarafından önü kesildi. Saldırganlar, içinde şoförle arkadaşının bulunduğu otobüse ellerindeki taşları attı. Otobüsün camları kırıldı, şoför Geneş ve arkadaşı Erdinç Koca, saldırganlar dağılana kadar otobüsten inmedi. Geri manevra yaparak olay yerinden uzaklaşmak isteyen Geneş, devriye görevi yapan polis ekiplerinden yardım istedi. Saldırganlar olay yerinden uzaklaşırken otobüste rehin kalan iki kişi, ifade için karakola götürdü. Otobüs de parmak izi incelemesi için karakol önüne çekildi.

Seçim otobüsünde bulunan Erdinç Koca isimli firma çalışanı, garaja gitmek üzere yola çıktıklarını, önlerinin plakası olmayan arabalar tarafından kesildiğini, bunlardan inen kimliği belirsiz kişilerin otobüse taşla saldırdığını söyledi. Dehşet verici bir olay yaşadıklarını belirten Koca, "Şoför arkadaşın geri manevra yapmasıyla kaçmaya başladık, daha sonra polisleri gördük." dedi. Polis, eşkalleri tespit edilen zanlıları yakalamak için araştırma başlattı. CİHAN

Yorumlar