İzmir Kent Konseyi’nden ‘her yer durak’ projesi

İzmir Kent Konseyi, yaşlı, engelli ve kadın yolcuların gece saatlerinde güvenli yolculuk yapabilmeleri için ilginç bir proje geliştirdi.

Google Haberlere Abone ol
İzmir Kent Konseyi’nden ‘her yer durak’ projesi

İzmir Kent Konseyi, yaşlı, engelli ve kadın yolcuların gece saatlerinde güvenli yolculuk yapabilmeleri için ilginç bir proje geliştirdi. Buna göre, belediye otobüslerinin, akşam saat 22.00'dan sonra, engelli, yaşlı ve kadın yolcuları durak haricinde, gidecekleri en yakın noktaya bırakmaları öngörüldü. Meclis gündemine taşınan öneri oylamayı bekliyor.

Proje, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden onay alırsa, İzmir’de kadın, yaşlı ve engelliler belirlenen saatler içinde, durak haricinde istedikleri bir noktada otobüsten inebilecek. Proje, vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinden gelen şikayetler doğrultusunda geliştirildi. Özellikle kentin varoş kesimleri düşünülerek hazırlanan proje sayesinde, gece saat 22.00’den sonra daha güvenli yolculuk yapılabilecek.

Projenin, bir kentin sosyal gelişimi için son derece önemli olduğunu ifade eden İzmir Kent Konseyi Başkanı Güman Kızıltan, bu konuda vatandaşlardan ve derneklerden yoğun şikayet aldıklarını söyledi. Kızıltan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile konuyu paylaştıklarını ve olumlu tepki aldıklarını sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar