İSTOÇ esnafı, hırsızlığa karşı eylem yaptı

İstanbul Toptancılar Çarşısı'nda (İSTOÇ) artan hırsızlık olayları üzerine esnaf eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İSTOÇ esnafı, hırsızlığa karşı eylem yaptı

İstanbul Toptancılar Çarşısı'nda (İSTOÇ) artan hırsızlık olayları üzerine esnaf eylem yaptı. Sloganlar eşliğinde yönetim binasına kadar yürüyen esnaf, oturarak hırsızlıkları protesto etti.

İSTOÇ'ta iş yerleri bulunan yaklaşık 100 esnaf son günlerde artan hırsızlık olaylarını protesto için bir araya geldi. İş yerlerini kapatarak eyleme katılan esnaflar, 'Yönetim istifa', 'Esnaf burada başkan nerede' şeklinde slogan atarak yönetim binasına doğru yürüdü. Sık sık slogan atan ve alkışlarla hırsızlık olaylarını protesto eden esnaflar, yönetim binası önünde oturma eylemi yaptı. Gece gündüz sürekli hırsızlıkların yaşandığını belirten esnaflar, olayların sorumlusu olarak güvenlik zafiyetini gösterdi.

İş yerleri soyulan ve maddi zararlarının büyük olduğunu ifade eden esnaflar durumu şöyle anlattı: “Geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde kasam soyuldu. Aynı araç aynı adamlar her gün kasa soyuyorlar ama yönetimden bir çalışma göremiyoruz. Yönetime ki kere çıktım görüşme için ama bir cevap alamadım. Bununla beraber yönetimden kimse bana gelip bir geçmiş olsun bile demedi o yüzden bu yönetimi protesto ediyorum. Burada bir güvenlik zafiyeti var.”

Hırsızlık mağduru başka bir esnaf ise, “Dükkanlarımız açılıp kasalarımız soyuluyor. Benim iki defa dükkanım soyuldu. Yönetim bir kez olsun ilgilenmedi. Güvenlikçi geliyor bir mağduriyetin var mı diye soruyor. Dükkan soyulmuş daha ne mağduriyetim olacak. Yönetim bir kez olsun bir arkadaşımı ziyaret edip nedir şikayetleriniz arkadaşlar diye sormamıştır.” şeklinde konuştu.

Esnafın protesto için yürüdüğü yönetim binası önünde herhangi bir olay yaşanmaması için polis güvenlik önlemi aldı. Kısa bir bekleyişin ardından eylemciler arasından iki kişi yönetimle görüşmek için binaya girdi. Yarım saat süren görüşmelerin ardından yarın toplantı yapılmasına karar verildi. CİHAN

Yorumlar