İstanbul’da 80 bin öğrenci bağımlılığa karşı bilinçlenecek

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile başlatılan 'Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı’nda öğrenciler bağımlılık konusunda bilinçlendirilecek. Proje ile İstanbul’da 80 bin öğrencinin bağımlılığa...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul’da 80 bin öğrenci bağımlılığa karşı bilinçlenecek

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile başlatılan 'Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı’nda öğrenciler bağımlılık konusunda bilinçlendirilecek. Proje ile İstanbul’da 80 bin öğrencinin bağımlılığa karşı bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında pilot şehir seçilen İstanbul’da eğitmenler eğitimlerini tamamlandı. Program kapsamında 39 ilçede bulunan 42 formatör vasıtasıyla 507 lisede 830 rehber öğretmene eğitim verildi. Rehber öğretmenler vasıtasıyla öğrencilere de eğitim verilmeye başlandı. Bu eğitimler bu dönem için bir ay süreyle devam edecek. Rehber öğretmenler aracılığıyla pilot ilçe İstanbul’da yaklaşık 80 bin öğrencinin bağımlılıklar konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesine katkı sağlanmasının hedeflendiği proje ile hedef kitleye uygun eğitim modülleri geliştirilerek her yaş grubunda farkındalığın artırılması amaçlanıyor. Haziran ayında eğitimlerde elde edilen tüm veriler Yeşilay tarafından değerlendirilecek. Eğitim çalışmalarını daha etkin kılacak güncellemeler yapılacak. Yeni eğitim - öğretim dönemi ile birlikte, Türkiye TBM nin ülke geneline yayılması ve Türkiye’nin her noktasında çocuklarla ve gençlerle buluşturulması hedefleniyor.

CİHAN

Yorumlar