İçişleri Bakanı Ala: Saldırının faili sonra açıklanacak

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara patlamasıyla ilgili kesin bulgular bulunduğunu, ancak saldırıyı gerçekleştiren örgütün araştırmanın sonuçlanmasından sonra açıklanacağını söyledi

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanı Ala: Saldırının faili sonra açıklanacak

Son Haberler Logo

Ankara'da 34 kişinin ölümüne, 125 kişinin ise yaralanmasına neden olan patlamadan sonra acil güvenlik zirvesi yapıldı. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıdan sonra bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırıyı gerçekleştiren örgütün araştırmanın sonuçlanmasından sonra açıklanacağını söyledi. 

Bakan Ala, "Ankara'da, Kızılay'da otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza, seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terörist saldırı düzenlenmiştir" dedi. 

Ala açıklamasında şunları söyledi: Bu terörist saldırıyı milletçe lanetliyoruz ve bunu yapanların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını teyiden tekrar söylüyoruz, bu millet çok problemlerin üstesinden gelmiştir. Bu tür saldırılar milletin azim ve kararlılığını hiçbir zaman ortadan kaldıramayacaktır. Bu saldırı sonucu yapılan şu ana kadar ki tahkikatlarda ciddi emarelere ulaşılmıştır, ciddi bulgular elde edilmiştir ama kesin olarak yapan örgüt, sonuçlar tamamen elde edilip araştırma ve soruşturma tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelenir ve kesin kanaate varıldıktan sonra bulgular tamamlandıktan sonra açıklanır. 

34 ÖLÜ, 125 YARALI

Bakan Ala'dan sonra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklama yaptı. Bakan Müezzinoğlu, hastanelerde 125 yaralının bulunduğunu söyledi. 

Müezzinoğlu, yaralılardan 19 hastanın durumunun ağır olduğunu, 7'sinin ise ameliyatta olduğunu açıkladı. 

Ankara'da şuan 14 hastanede yaralılar bulunuyor. Yaralılarla ilgili bilgiler ALO 184'ten alınabilir. 

Patlamada ölen kişi sayısı 34. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAKAN ALA'YI ARADI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı arayarak patlamayla ilgili bilgi aldı. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'nde bulunduğu sırada yaptığı telefon görüşmesinde, ölü ve yaralıların da olduğu patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Ala'dan bilgi aldığı kaydedildi  .

Yorumlar