Hanutçuluk yapanlar uyarılmadan cezalandırılacak

Muğla Valiliği tarafından organize edilen Turizm Koordinasyon Toplantısı'nda tüm turistik merkezlerin ortak sorunu olan hanutçuluk ile etkin mücadele kararı alınmasının ardından Fethiye'de de hanutçuluğa karşı mücadele başladı. Fethiye...

Google Haberlere Abone ol
Hanutçuluk yapanlar uyarılmadan cezalandırılacak

Muğla Valiliği tarafından organize edilen Turizm Koordinasyon Toplantısı'nda tüm turistik merkezlerin ortak sorunu olan hanutçuluk ile etkin mücadele kararı alınmasının ardından Fethiye'de de hanutçuluğa karşı mücadele başladı. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık Hanutçuluk yapanların ikaz edilmeden cezalandırılacağını açıkladı.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer tarafından Fethiye, Marmaris, Bodrum ve Muğla'da yapılan turizm koordinasyon toplantıları sonunda hanutçuluğun turizmin önündeki en önemli engel olduğu ortaya çıkmıştı. Çıkan bu sonucun ardından Hanutçuluğun önlenmesine yönelik Fethiye'de çalışma başlatıldı. Emniyet güçlerinin dahiline bırakılan hanutçulukla mücadele kapsamında iş yeri kapatmaya kadar ağır cezalar uygulanacak.

Hanutçuluğun polis vazife ve salahiyet kanununa göre suç teşkil ettiğini söyleyen Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, hanutçuluk yapanların belirlenmesi halinde mülki amirlik tarafından bir aya kadar iş yeri kapatma cezası ile cezalandırılacağını açıkladı.

Çalık, "Muğla ilinde birlikteliğin sağlanması adına alınan karar ise hanutçuluğun ilk belirlenmesi anında 3 gün, ikinci belirlemede 15 gün, üçüncü tekrarda ise 30 gün iş yeri kapatma ya da faaliyetten men cezası verilecektir. Suçun tespiti anında hiçbir inisiyatif kullanılmayacak ve cezalandırma yapılacaktır. Üç defa ayrı ayrı otuz gün ceza alan kişilere ise bağlı olduğu belediyelere gerekli yazılar gönderilerek iş yeri tamamen kapattırılacaktır. Hiç kimsenin mağdur olmaması adına bu cezaları uygulamaktayız. Müşteriye zorla bir şeyler satmak hiç iyi bir davranış değil. Ürünlerimizi kalitesi ile ve hizmetin güzelliği ile sunalım. Herkese yetecek kadar pasta var. Bu kuralı ben tüm halkımızın bilmesini ve yeterince normal davranmasını istiyorum.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar