Gümüşhane'de Hıdrellez Şenliği kutlandı

Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı, Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği programla kutlandı.    Gümüşhane Vali Vekili Meral Uçar, Belediye Başkan Vekili Yusuf...

Google Haberlere Abone ol
Gümüşhane'de Hıdrellez Şenliği kutlandı

Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı, Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği programla kutlandı.

    Gümüşhane Vali Vekili Meral Uçar, Belediye Başkan Vekili Yusuf Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem ile vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hikmet Şahin, gelenek, görenek ve inanışların nesilden nesile aktarılarak yaşanması ve yaşatılması suretiyle ortak bir şuurun sağlanabileceğini belirterek Hıdırellez’in çok eski bir geleneğin günümüzde de törenlerle kutlanan bir örneği olduğunu söyledi. Bütün Türk dünyasında kutlanan mevsimlik bir bayram olan Hıdırellez’in, Hızır ve İlyas peygamberlerin her bahar bayramı buluşarak sohbet ettiklerine inanılan güne verilen bir isim olduğunu kaydetti.

    Öğrenciler tarafından şiirlerin seslendirildiği etkinlikte eski Türk oyunlarından olan mangala oyunu ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterileri beğeni topladı.

    Çuval, yumurta taşıma ve iğneye iplik geçirme yarışmalarının yapıldığı etkinlikte davetlilere Belediye Başkanlığı tarafından katılımcılara yöresel lemis, ayran ve çay ikram edildi. CİHAN

Yorumlar