Genç mucitlerin bilim sergisi

Özel Rahime Batu Liseleri öğrencileri tarafından TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileriarası Araştırma Projeleri Yarışması için hazırlanan 43 proje, Malatya Park Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen sergide görücüye çıktı.Rahime Batu Liseleri...

Google Haberlere Abone ol
Genç mucitlerin bilim sergisi

Özel Rahime Batu Liseleri öğrencileri tarafından TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileriarası Araştırma Projeleri Yarışması için hazırlanan 43 proje, Malatya Park Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen sergide görücüye çıktı.

Rahime Batu Liseleri Müdürü Ufuk Ercul, TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileriarası Araştırma Projeleri Yarışması’na bu yıl 43 proje ile katıldıklarını belirtti. Bu projelerden birinin Türkiye sergisine katılmaya hak kazandığını anlatan Ercul, yarışma için hazırladıkları projeleri Malatya Park Alışveriş Merkezi’nde düzenledikleri sergiyle Malatyalılara da tanıtma imkanı bulduklarını söyledi.

Sergide genç beyinlerin ürettiği birbirinden farklı projelerin yer aldığını ifade eden Ercul, “Öğrencileri bilime yönlendirmek, projeler hazırlayarak üretkenliklerini artırmak, ülkeye yeni bilim insanları yetiştirmek için her yıl öğrencilerimizi proje hazırlamaya yönlendiriyoruz. Bunun tabii sonucu olarak TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileriarası Araştırma Projeleri Yarışması’na bölgeden her yıl en fazla proje sunan okul oluyoruz. Öğrencilerin kişisel gelişimlerine de bu sürecin önemli katkısı oluyor. Daha ufku geniş, bilime yatkın, gelişmeye açık birey olmalarını sağlıyor.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar