Ferhat Köprüsü’nün temeli atıldı

Amasya’da en çok kullanılan köprüler arasında yer alan İstasyon Köprüsü’nün yükünü azaltacak ve Ferhat Tüneli’ni şehrin karşına bağlayacak olan Ferhat Köprüsü’nün temeli dualarla atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ferhat Köprüsü’nün temeli atıldı

Amasya’da en çok kullanılan köprüler arasında yer alan İstasyon Köprüsü’nün yükünü azaltacak ve Ferhat Tüneli’ni şehrin karşına bağlayacak olan Ferhat Köprüsü’nün temeli dualarla atıldı. 250 günde bitirilmesi planlanan köprünün 15 metre yüksekliğe ve 60 metre uzunluğa sahip olacağı belirtildi.

Törende konuşan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, “Ülkemizde çok şükür büyük bir ekonomik büyüme var. İstikrarlı bir kalkınan ve değişen bir Türkiye var. Türkiye’de olduğu gibi Amasya’da da kişi başına düşen araç sayısı artmaktadır. Bu Amasya halkının gelir düzeyinin yükseldiğini gösterir. Bunu gören belediyemiz de Amasya’nın içerisi ile de çok önemli işler yapmaya başladı. Bu köprü de bunun göstergesidir.” dedi.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise, “Amasya 15 kilometre uzunluğu ve bir kilometreye düşen genişliği olan, ortasından da Yeşilırmak ve geçen bir kenttir. Yeşilırmak üzerinde karşılıklı ulaşımı sağlamak amacıyla bu tür yapılara ihtiyaç duyuyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda yapılacak olan Ferhat Tüneli’nin de başlangıcı olacak bu köprümüz. Bu köprümüz trafiği rahatlatacağı gibi aynı zamanda içme suyunun da karşıya geçirileceği bir hizmet köprüsüdür.” dedi.

Göreve geldiklerinde Amasya’da güzel şeylerin olacağını söylediğini hatırlatan Başkan Özdemir, “Dediğimiz gibi ilimizde güzel şeyler olmaya başladı. Bunları saymak gerekirse, ilimize 10 milyon yatırım yaparak yaş sebze hali yaptık. Yine 10 milyon liralık kapalı otopark ve kent meydanı projemiz devam ediyor. Yine 8 milyon lira bütçeli kültür merkezi projemiz devam ediyor. Kapalı yüzme havuzu ve kapalı spor salonu inşaatlarımız birkaç ay içerisinde tamamlanacak.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Amasya İl Müftüsü İsmail İpek’in yaptığı dua ve kesilen kurbanın ardından Ferhat Köprüsü’nün temeli atıldı. CİHAN

Yorumlar