Fatih Koleji’nde 'puan kart' dönemi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji Fatih Zenginleştirilmiş Eğitim Programı (F-ZEP) kapsamında Davranış ve değerler eğitimi kapsamında 'puan kart' sistemini başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Koleji’nde 'puan kart' dönemi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji Fatih Zenginleştirilmiş Eğitim Programı (F-ZEP) kapsamında Davranış ve değerler eğitimi kapsamında 'puan kart' sistemini başlattı.

Ereğli Özel Fatih Koleji eğitim öğretim ders müfredatının yanında; zenginleştirme dersleri olarak: üretkenlik, görsel algı, akıl oyunları, düşünce beceri, davranış eğitimi, mental aritmetik, dikkat geliştirme, drama, satranç, senaryo yazım teknikleri, röportaj teknikleri, yazılım ve robotik, sevgi dersleri ile öğrencilerine hizmet veriyor.

Davranış ve değerler eğitimi kapsamında Fatih Koleji’nin bu yıl uygulamaya koyduğu 'puan kart' sistemi ile öğrencilerde güzel davranışların kalıcı olabilmesi, özgüvenlerinin oluşabilmesi, derslerin öğrenci merkezli işlenebilmesi, derslere aktif katılımın sağlanabilmesi amaçlanmaktadır. Puan kart uygulaması şu şekilde yapılmaktadır. Hangi davranışa kaç puan verileceği puan kartların arkasında yazılı.3 puan almayı gerektiren davranışlar, 5 puan almayı gerektiren davranışlar, 10 puan almayı gerektiren davranışlar. Öğretmen veya idareciler puan kartları yanlarında bulunduruyor ve öğrencinin gösterdiği güzel bir davranış karşısında anında öğrenci puan kart ile ödüllendiriliyor. Puanları biriktiren öğrenciler toplam puanlarına karşılık çeşitli hediyeler alıyorlar. Mesela; bin puana tablet PC, 900 puana bisiklet ya da 250 puan biriktiren öğrenciye tuttuğu takımın forması veriliyor.

    Konu ile ilgili açıklamada bulunan Okul Müdürü Sadi Yanık, "Günümüzde bilgi çok hızlı değişiyor. Bilgiye ulaşmak çok kolay ancak önemli olan, doğru bilgi ve bu doğru bilgiyi teorik olarak uygulamak ve öğrenciye aktarmaktır. Tıpkı bilgi gibi değerler eğitimi de hızlı değişiyor. Değerler karmaşası yaşayan çocuklarımıza doğru değerlerimizi aktarmak ve onlara kalıcı izler ve davranışlar oluşturabilmek en önemli amaçlarımızdandır. Çocuklarımızın zihnini doğru bilgilerle doldurarak öğretim yaparken; gönülleri de sevgiyle donatıp, ahlaklı birer fert olarak yetişmelerini sağlamak ve topluma faydalı bireyler olarak kazandırmak ta bizim idealimizdir." dedi. CİHAN

Yorumlar