Eski Emniyet Müdürü Özdemir'in özel kalem davası devam etti

Yolsuzluk iddiası ile yargılanan Ankara ve Kayseri eski Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in Özel Kalem Amiri Ömer Zeren ile Emniyet Müdürü Murat Çetiner'in, "Özdemir hakkındaki soruşturmayı etkilemek ve Özdemir'e komplo yürütüldüğü algısı oluşturabilmek için.

Google Haberlere Abone ol
Eski Emniyet Müdürü Özdemir'in özel kalem davası devam etti

Yolsuzluk iddiası ile yargılanan Ankara ve Kayseri eski Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in Özel Kalem Amiri Ömer Zeren ile Emniyet Müdürü Murat Çetiner'in, "Özdemir hakkındaki soruşturmayı etkilemek ve Özdemir'e komplo yürütüldüğü algısı oluşturabilmek için sahte özel belge düzenledikleri" iddiasıyla yargılandığı davanın üçüncü duruşması yapıldı. Mahkeme, verdiği ara kararda; Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Kayseri merkezli yolsuzluk iddiası ile görülen dava ile birleştirilme istemini reddetti.

Ankara 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya sanıklar Ömer Zeren, Murat Çetiner, mağdurlar Cemil Tuğtekin, Muharrem Durmaz ve tanıklar Orhan Özdemir, Enis Yıldırım ve Cemalettin Aydoğan katıldı.

Tanık Özdemir verdiği beyanda, “Ömer Zeren’i tanırım üzerine yüklenen suç iftiradır. Muharrem Durmaz ve Zeki Güven’in görevden alınmalarının nedeni Ömer Zeren değildir. Benim teklifimle görevden alınmışlardır.” dedi. Bir gazetede çalışan Tanık Enis Yıldırım ise “Polis muhabiriyim. Bahsi geçen belgeyi kulaktan kulağa dolaşan dedikodu şeklinde duydum” şeklinde ifade verdi.

“YANLIŞLIKLA CEP TELEFONUN SES ALMA BÖLÜMÜNE BASMIŞIM”

Tanık Cemalettin Aydoğan da “Sanıkları tanırım. Güvenlik Dairesi Başkanı iken Ömer Zeren kendisi ile yaptığım konuşmayı kayda almış. Savcıya konudan haberdar olduğumu ama şikâyetçi olmayacağımı söyledim.” ifadelerini kullandı. Sanık Ömer Zeren’de Aydoğan’ın ifadeleri üzerine, “Yanlışlıkla cep telefonunun ses alma bölümüne basmışım. Bu şekilde alınmıştır. Sesi aldığım tarih 2007-2008 yıllarıdır.” savunmasını yaptı.

Cemil Tuğtekin’in avukatı dosyanın 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ömer Özdemir ve bazı kişiler hakkında açılan "ihaleye fesat karıştırma" dosyası ile birleştirilmesini istedi. Davanın 12. Ağır Ceza Mahkemesi ile birleştirilmesinin reddine karar veren mahkeme çağrıya rağmen duruşmaya gelmeyen Zeki Güner ve Tolga Şardan'ın zorla getirilmesine ve 500 TL para cezasına karar verdi.

Sanıklar Zeren ve Çetiner'in, "suç örgütü yöneticisi olmaktan hakkında soruşturma yapılan dönemin Ankara Emniyet Müdürü Özdemir hakkındaki soruşturmayı etkilemek, tutuklama talebinin reddine dair karara yapılan itirazın incelendiği dönemde kararı verecek mahkemeyi etkileyebilmek, kamuoyunda Özdemir'e yönelik komplo yürütüldüğü algısı oluşturabilmek için sahte özel belge düzenledikleri" iddiası ile 4 yıl 3'er aydan 13'er yıla kadar mahkûmiyetleri isteniyor.




CİHAN

Yorumlar