Erbaş ve erlere uzaktan eğitimle ‘kadın ve çocuk hakları’ anlatılacak

Genelkurmay Başkanlığı, erbaş ve erler için 'Mehmetçik İçin Yurttaşlık Eğitimi' başlattı. Proje kapsamında erbaş ve erlere insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları, yasal haklar, çevrenin korunması, genel sağlık, birey ve toplumsal...

Google Haberlere Abone ol
Erbaş ve erlere uzaktan eğitimle ‘kadın ve çocuk hakları’ anlatılacak

Genelkurmay Başkanlığı, erbaş ve erler için 'Mehmetçik İçin Yurttaşlık Eğitimi' başlattı. Proje kapsamında erbaş ve erlere insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları, yasal haklar, çevrenin korunması, genel sağlık, birey ve toplumsal yaşam için bilgilenme eğitimleri verilecek. Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler proje ile er ve erbaşları başkalarının haklarına saygılı, cinsiyet eşitliğine inanan, çevrenin korunmasına duyarlı ve yasal haklarının bilen bireyler olarak topluma kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Avrupa Birliği mali işbirliği kapsamında 'Mehmetçik İçin Yurttaşlık Eğitimi (MİYE) Projesi’ açılış töreni yapıldı. Gazi Orduevi’nde yapılan törene, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, EDOK Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Taner Düvenci, Birleşmiş Milletler Mukim Koordinatörü Kamal Maltotra, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Stefano Manservisi, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Vekili Ahmet Yücel, projede yer alan yerli ve yabancı konuklar, akademisyenler, subay, astsubay, er ve erbaşlar katıldı.

Program, MİYE projesinin tanıtım filminin gösterimi ile başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Ajansı ile Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi iş birliğiyle yürütülen projenin amacı erbaş ve erleri, 8 modülde internet protokollü televizyon (IP-TV) sistemi vasıtasıyla uzaktan eğitmek.

"BAŞKALARININ HAKLARINA SAYGILI, CİNSİYET EŞİTLİĞİNE İNANAN BİREYLER TOPLUMA KAZANDIRILACAK"

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin MİYE projesini tasarlarken geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin bilinçli ve sorumluluk sahibi olmalarını sağlamak olduğunu belirten Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, “Başkalarının haklarına saygılı, cinsiyet eşitliğine inanan, çevrenin korunmasına duyarlı ve yasal haklarının bilen bireyler olarak topluma kazandırmayı hedeflemiştir. Proje kapsamında verilecek eğitimin halen uyguladığımız eğitimlerden daha farklı, daha yenilikçi, daha da önemlisi zamanın gereklerine uygun, daha çağdaş bir eğitim olması fikri her zaman ön planda yer almıştır.” dedi.

Projenin amacı içeriği ve teknolojisiyle dünyada yapılmış ilk proje niteliğini taşıdığını kaydeden Güler, “Bu projeyle uzaktan eğitime yeni bir bakış açısı getirilerek, erbaş ve erlerimize benzersiz bir eğitim ortamı hazırlandı. Projenin konu ve içerik çalışmalarında 9 üniversitemizden 50 akademik personel ile TSK’dan arkadaşlarımız görev aldı.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar