DSP'li Gündoğdu: Türkiye-Güney Kore kardeşliğini turizmle pekiştirmeliyiz

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı Mücahit Gündoğdu, Güney Kore-Türkiye dostluğunun temelini karşılıklı ziyaretlerle ve kültürel etkinliklerle pekişeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
DSP'li Gündoğdu: Türkiye-Güney Kore kardeşliğini turizmle pekiştirmeliyiz

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı Mücahit Gündoğdu, Güney Kore-Türkiye dostluğunun temelini karşılıklı ziyaretlerle ve kültürel etkinliklerle pekişeceğini söyledi.

Mücahit Gündoğdu, Güney Kore-Türkiye dostluk ve kardeşlik köprüsünün 64 yıl önce atılmasına karşı iki ülke arası turizm faaliyetlerinin ise 20 yıllık mazisi bulunduğunu savundu.
Gündoğdu, Antalya Side'de Güney Kore- Türkiye Kültür, Barış ve Dostluk Grubu Başkanı Myung Hee görüşerek iki ülke kültür, tarih ve arkeoloji turizmi ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Yakın akrabaları içinde Kore gazisinin bulunduğunu belirten Gündoğdu, Türkiye'ye yıllık 177 bin Güney Koreli turistin, kültür, tarih ve arkeoloji turizmine geldiğini 64 yıllık dostluk köprüsü bulunan iki ülke kardeşliği için bu rakamın düşük olduğunu kaydetti.

Hee'ye Antalya bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre irili ufaklı 300 tarihi ören yeri olduğu bilgisini veren Gündoğdu, "Bölgemizde 300'ün üzerinde tarihi ören yeri var. Fakat dünyada kültür, tarih ve arkeoloji turizminde söz sahibi değiliz. Bu konuda söz sahibi ülke İtalya, İspanya, Fransa ve İngiltere. Antalya tarihin kendisine sunduğu bu altın fırsatı değerlendirmesi gerekir. Çin, Japon ve Güney Koreli turistler deniz, kum ve güneş üçgenine yönelik turizme itibar etmiyorlar. Turizm tercihlerini kültür, tarih ve arkeolojik varlıklar oluşturuyor. Ülkemize yıllık gelen 177 bin Güney Koreli turistin 42 bini Antalya'ya geliyor. Ülkemize gelen Güney Koreli turistin en az 500 bin olmasını istiyoruz." diye konuştu.
Hee, Türkiye-Güney Kore dostluğunun temelini Güney Kore'ye 64 yıl önce saldırı yapıldığında Türk dostlarının kendilerine sahip çıkmasıyla başladığını söyledi.

Güney Korelilerin tatil yapmadaki önceliklerin kültürel ve arkeolojik varlıklarını yakından tanıma olduğunu anlatan Hee, bu bağlamda da birinci önceliklerinin de UNESCO koruması altındaki antik kentler ve tarihi eserler olduğunu kaydetti. Türkiye'ye gelen Güney Kore turist azlığındaki en önemli etkenin Avrupa ülkelerine göre mesafe uzaklığı olduğunu belirten Hee, bunun da karşılıklı ziyaret ve tanıtımlarla aşılacağına inandıklarını ifade etti. Hee, "Güney Koreliler Antalya'yı yeni yeni tanımaya başladı. Tanıdıkça da sevdi. Çünkü hayalinin üstünde antik kent ve tarihi ören yeriyle karşılaştı. Önümüzdeki yıllarda Antalya'da daha fazla Güney Koreli turistin geleceğinden hiç kimsenin endişesi olmasın. Arkeolojik varlıklar tutkunu Güney Koreliler İstanbul, İzmir, Nevşehir, Denizli, Bursa, Trabzon, Aksaray, Sivas, Mardin ve Antalya'yı sevdi." dedi. CİHAN

Yorumlar