DİSK, Soma'da maden işçileriyel bir araya geldi

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Dev-Maden Sendikası tarafından organize edilen, 'Soma Geleceğini Tartışıyor' forumunda maden işçileriyle buluştu.Forumda konuşmacı olarak CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, DİSK...

Google Haberlere Abone ol
DİSK, Soma'da maden işçileriyel bir araya geldi

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Dev-Maden Sendikası tarafından organize edilen, 'Soma Geleceğini Tartışıyor' forumunda maden işçileriyle buluştu.

Forumda konuşmacı olarak CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Maden Mühendisleri Odası Başkanı TMMOB Ayhan Yüksel, Dev. Maden - Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün katıldı. Konuşmaları, maden işçileri ve yakınları katıldı.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Soma'da yitirilen arkadaşları unutmayacaklarını söyledi. Çerkezzoğlu; "Bu katliamın tüm sorumluları yargılansın. Taşeron çalıştırma yasaklansın. Madenler kamu eliyle işletilsin. Bu süreçte madenlerin tüm denetimleri bağımsız heyetler tarafından yapılsın. Madenlerde güvenli bir çalışma ortamı için tüm önlemler alınsın ve yaşam odaları zorunlu hale getirilsin." dedi.

Meclis'te madencilerin hakkını aramak çalışmalar yaptıklarını anlatan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Bana çeşitli maden ocaklarından arkadaşlar günün her saatinde telefon açıyorlar. Ne oluyor Meclis'te, nereye geldik. Bundan sonra ne durumda olacağız diyorlar. Ama şimdi biz size verilen sözler ne durumda, nasıl takip ediyoruz. Bundan sonra ne yapılması gerekir onu konuşacağız." diye konuştu.

Daha sonra forum maden işçi ve yakınlarıyla sessizce dağılmasıyla son buldu.

CİHAN

Yorumlar