Darbe girişimi Belçika basınına mektupla anlatıldı

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği, Belçika kamuoyunu daha iyi bilgilendirmek amacıyla Flamanca ve Fransızca olarak yayın yapan başlıca yazılı basın kuruluşlarına ve haber ajanslarına mektup gönderdi

Google Haberlere Abone ol
Darbe girişimi Belçika basınına mektupla anlatıldı
Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili Belçika kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Flamanca ve Fransızca olarak yayın yapan başlıca yazılı basın kuruluşlarına ve haber ajanslarına mektup gönderdi.

Mektupta, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi anayasal düzene karşı emir komuta zinciri dışında hareket eden bir grubun kalkışmasıyla askeri bir darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kaldığı, TBMM'nin F-16 uçaklarınca bombalandığı, İstanbul'da tanklarla sivil halka yönelik katliamlar gerçekleştirildiği, Genelkurmay Başkanı'nın rehin alındığı ve TRT binasının işgal edilerek zorla ihtilal bildirisi okutulduğu hatırlatıldı.

Hain girişimin, hükümetin kararlı duruşu, Türk milletinin cesurca direnmesi, asker ve polisin etkili müdahalesi sayesinde amacına ulaşamadığı, ancak bu süreç içinde demokrasiye sahip çıkan 246 vatandaşın hayatlarını kaybettiği ifade edildi.

"Arkasında FETÖ var"

Darbe girişimini şiddetle kınayan Belçika kurumlarına teşekkür edilen mektupta, darbe teşebbüsünün arkasında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) bulunduğunun altı çizildi.
Darbe girişiminde bulunan terör örgütünün tüm unsurlarıyla hızlı bir şekilde bertaraf edilebilmesi için 3 ay süreyle OHAL ilan edildiği hatırlatılarak, uygulamanın günlük yaşamı, iş dünyasını, Türkiye'yi ziyaret eden turistleri ve Türkiye'nin uluslararası terörizmle mücadelesini etkilemeyeceği dile getirildi.

Mektupta, darbe girişimi sonrası Belçika'da yaşayan Türklerin düzenlediği gösterilerin Belçika basınca eleştirilmesine değinilerek, "demokrasiye destek vermek amacıyla Türklerin sokağa dökülmelerinin eleştirilmeyi değil, desteklemeyi hak ettiği" vurgulandı.

"Türkiye süreçten daha müreffeh bir ülke olarak çıkacak"

Belçika kamuoyunun bu zor günlerinde Türk toplumuna destek olmaya çağrıldığı mektupta, Türkiye'nin bu süreçten demokrasisini güçlendirmiş ve daha müreffeh bir ülke olarak çıkacağı belirtilerek, "Ülkemizin demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere, hukukun üstünlüğüne olan bağlılığından şüphe duyulması için bir sebep yoktur." ifadesi kullanıldı.

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay, Belçika basınını verdiği röportajlarla da FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili bu ülke kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyor.

Yorumlar