Cumhuriyet Üniversitesi akreditasyon belgesini aldı

Türkiye'de akredite olan 20 fakülte arasında yerini alan Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ), Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) tarafından Tıp Fakültesi'ne verilen akreditasyon belgesini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet Üniversitesi akreditasyon belgesini aldı

Türkiye'de akredite olan 20 fakülte arasında yerini alan Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ), Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) tarafından Tıp Fakültesi'ne verilen akreditasyon belgesini aldı. Belge ile fakültenin, tıp eğitiminin kalitesini belirleyen standartları yakaladığı ulusal ve uluslararası arenada belgelenmiş oldu. Akredite belgesinin 2019’a kadar geçerli olduğu belirtildi.

Cumhuriyet Üniversitesi’nde 'Belge Takdim Töreni ve Kanıta Dayalı Tıp ve Tıp Eğitimi' konulu konferans düzenlendi. Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek ile fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Okay Bulut yaptığı konuşmada, Tıp Fakültesinin bu düzeye erişmesinin en önemli etkeninin öğretim üyeleri ve kurulduğu günden bu yana büyük özveriyle çalışan ve üstün çaba gösteren dekanlar olduğunu belirtti. Bulut, "Öğrencilerimiz bizleri motive etmeselerdi, öğrenme azimleri ve istekleriyle bize 'çok nitelikli eğitim vermek zorundasınız' demeselerdi, bu süreci yaşamazdık. Huzurlarınızda akademik personelimiz başta olmak üzere öğrencilerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek ise akreditasyonun önceden belirlenmiş ve kabul edilmiş kriterler, standartlar ve yollarla eğitim kurumları ve programlarının niteliğinin dış değerlendirme süreci olduğunu dile getirdi.
Prof. Dr. Sayek, 2013'te 3 tıp fakültesinin akreditasyon için başvurduğunu anlatarak, “Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi 2012 döneminde Tıp Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne yaptığı başvuru sonrası öz değerlendirme raporunun değerlendirilmesinden sonra önce Aralık 2012 ve sonra Haziran 2013'te ziyaret edilmiş ve ilk ziyaret sonunda koşullu akreditasyon verilmiştir.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Prof. Dr. Sayek, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Bulut'a akreditasyon belgesini takdim etti. Program Sayek'in verdiği 'Kanıta Dayalı Tıp ve Tıp Eğitimi' konulu konferansla son buldu. CİHAN

Yorumlar