Cumhurbaşkanı Gül, Akhisar’da yaralı madencileri ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Soma’da önceki gün meydana gelen maden faciasından yaralı olarak kurtulan işçileri ziyaret etti. İşçilerle bir süre görüşen Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül, Akhisar’da yaralı madencileri ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Soma’da önceki gün meydana gelen maden faciasından yaralı olarak kurtulan işçileri ziyaret etti. İşçilerle bir süre görüşen Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu daha sonra Soma’ya hareket etti. Gül, hastane çıkışında bir kadın tarafından protesto edildi.

    Cumhurbaşkanı Gül, ve TBMM Başkanı Çiçek, Manisa’nın Akhisar ilçesinde tedavi altına alınan işçileri ziyaret etti. Saat 11.30 sıralarında uçakla askeri havaalanına inen Gül, buradan yaralıların tedavi gördüğü Akhisar Devlet Hastanesi Mustafa Kirazlıoğlu Sağlık Kompleksi’ne geçti.

    Hastaneye gelişinde yetkililer tarafından kapıda karşılanan Gül, Çiçek ve Bakan Müezzinoğlu içeride yaklaşık yarım saat maden faciasından yaralı olarak kurtulan işçilerle görüştü. Yaralı madenciler ve yakınlarıyla görüşen Cumhurbaşkanı Gül, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

    “SİZ DE CAYIR CAYIR YANIN İNŞALLAH”

    Gül, hastane çıkışında Hülya Akaydın isimli bir kadın tarafından protesto edildi. Gül’ün içinde bulunduğu makam aracının hastane bahçesinden çıktığı esnada vatandaşların arasından geçerken, Akaydın, “Utanmazlar, Allah belanızı versin. Cayır cayır yanın inşallah. Herkes görevini bilsin. O insanlar cayır cayır yandı orada. Siz de yanarsınız İnşallah. (Bir vatandaşın, ‘Bu senin yaptığın saygısızlık) sözü üzerine. Onların yaptığı halka saygısızlık. Terbiyesizlik bu yeter artık yeter.” şeklinde tepki gösterdi.

    Bunun ardından kadın vatandaşlar tarafından uzaklaştırdı.

Öte yandan Akhisar Devlet Hastanesi Mustafa Kirazlıoğlu Sağlık Kompleksi’nde 10 yaralı madencinin tedavi gördüğü öğrenildi. Hastaneye 16 yaralının geldiği, 1 hastanın yapılan tedavisinden sonra tedavi edildiği, diğer 5 yaralının ise diğer hastanelere sevk edildiği bildirildi. CİHAN

Yorumlar