Çolpan İlhan, son yolculuğuna uğurlandı

Önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Çolpan İlhan, Teşvikiye Camisi'nde kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Cuma günü hayatını kaybeden İlhan'ın cenazesi...

Google Haberlere Abone ol
Çolpan İlhan, son yolculuğuna uğurlandı

Önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Çolpan İlhan, Teşvikiye Camisi'nde kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Cuma günü hayatını kaybeden İlhan'ın cenazesi ilk önce Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ne getirilerek bir anma töreni düzenledi. Ardından İlhan'ın, tabutu cenaze namazı için Teşvikiye Camisi'ne getirildi. Cenazede İlhan'ın oğlu Kerem Alışık torunu Sadri Alışık, eski gelini Sibel Turnagöl, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Mustafa Sarıgül, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Müjdat Gezen, Türker İnanoğlu, Mehmet Aslantuğ, Haldun Dormen, Türkan Şoray, Nevra Serezli, Ekrem Bora, Erol Evgin, Orhan Gencebay, yakınları ile çok sayıda sanatçı ve vatandaş hazır bulundu.

Çolpan İlhan'ın tabutu Teşvikiye Camisi'ne getirilerek öğle vakti cenaze namazı kılındı. Cenaze namazında imamın kısa konuşmasının ardından İlhan, için helalik istenerek dua edildi. Çolpan İlhan'ın oğlu Kerem Alışık taziyeleri kabul ett. Son yolculuğunda annesini gözyaşları ile uğurlayan Alışık, “Hem ailesi hem sanat camiası üstünde büyük emeği var. Hem savaşçı, hem de asaletin sembolü bir insandı. Yere göğe sığdıramadığımız annemizi bugün toprağa koyacağız, biz ona hakkımızı helal edeceğiz ama asıl onun bize hakkını helal etmesi gerekiyor. Çok üzgünüm.” dedi.

Taziyelerini ileten Kılıçdaroğlu ise, “Sanata ve sanatçıya gerekli önemi vermiyoruz. Öldükten sonra onunla ilgili güzel şey söylüyoruz. Keşke hayattayken söylesek kendisi de bunları duyabilse. Çolpan İlhan'ı hep saygıyla andım, anmaya devam edeceğim.” diyerek başsağlığında bulundu.

Topbaş ise Çolpan ailesinin kimlikleri ve kişilikleri ile Türk toplumunda yer etmiş bir aile olduğunu belirterek başsağlığında bulundu.

Namazın ardından İlhan'ın, tabutu omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Oğul Alışık, cenaze aracında Türk bayrağına sarılı annesinin tabutunu bir süre tutarak dua etti. İlhan'ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

CİHAN

Yorumlar