'Çocuk gelinlerin çoğalmasını engelleyeceğiz'

Samsun'un Bafra ilçesindeki Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri, İngilizce öğretmeni Naim Okay öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sokak tiyatrosu düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
'Çocuk gelinlerin çoğalmasını engelleyeceğiz'

Samsun'un Bafra ilçesindeki Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri, İngilizce öğretmeni Naim Okay öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sokak tiyatrosu düzenledi. Burada sahnelenen oyunla kadına yönelik şiddeti protesto edildi.

Meydanda toplanan öğrenciler, son yıllarda artan çocuk gelinleri, kadınlara uygulanan şiddet şekillerini ve erkek egemen toplumun kadına bakışını temsili olarak canlandırıp kadına yönelik her türlü şiddeti pankartlarla müzik eşliğinde kınadı. Temsili olarak ağızları bantlanmış, elleri ve ayakları zincirlenmiş öğrenciler, zincirlerini kırarak, "Kadına şiddet son bulsun" sloganı attı. Çocuk gelin rolü yapan Çiğdem Bozdemir, "Bugün gönül isterdi ki güzel şeylerden söz edelim. Ne yazık ki dünyada ve ülkemizdeki istatistik bilgiler ve de yaşanan gerçekler, kadınların bu talep ve arzularının tamamen aksini yansıtmaktadır. Kadın cinayetlerinin yüzde 70’i, eşleri ve ya sevgilileri tarafından işlenmektedir. Son zamanlarda ise çocuk gelinlerin çoğalması ve bunların gördüğü şiddet ise anlatılmayacak boyuttadır. Bizler Bafralı öğrenciler olarak, çocuk gelinlerin çoğalmaması için her türlü engeli yapmaya hazırız." dedi. Ardından öğrenciler, "Çocuk gelinlere hayır" ve "Kadına şiddete hayır" sloganları attı. CİHAN

Yorumlar