Çemişgezek’te baklava ve börek yarışması

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde kaymakamlık, Anneler Günü programı etkinlikleri kapsamında baklava ve börek yarışması düzenledi. İlçede ilk defa düzenlenen ve çok sayıda bayanın katıldığı yarışmada, ilk olarak baklavalar, sonra da...

Google Haberlere Abone ol
Çemişgezek’te baklava ve börek yarışması

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde kaymakamlık, Anneler Günü programı etkinlikleri kapsamında baklava ve börek yarışması düzenledi.

İlçede ilk defa düzenlenen ve çok sayıda bayanın katıldığı yarışmada, ilk olarak baklavalar, sonra da kıymalı, peynirli ve karışık börekler jürinin beğenisine sunuldu.

Jürinin görünüm, kıvam ve tat olarak not verdiği, mahareti ellerden çıkan baklava ve böreklerin sahibi bayanlar sonuç için heyecanlı bir bekleyiş içerisine girdi. Jürinin değerlendirmeleri sonucu baklava yarışmasında birinci Emine Açıkalın, ikinci Radiye Özen, üçüncü ise Nezaket Koçoğlu oldu. Börek yarışmasında birinci Sevda Kara, ikinci Emine Apaydın, üçüncülüğü ise eşit puanla Ayşe Akdeniz ve Ayşe Koçoğlu paylaştı. Dereceye giren yarışmacılar kaymakamlıkca ödüllendirildi.

Aynı zamanda yarışma jürisinde de yer alan Çemişgezek Kaymakamı Soner Kırlı, “Düzenlediğimiz Anneler Günü etkinliğimize çok sayıda vatandaşımız katıldı. Bayanların, programa sadece seyirci olarak değil, bizzat etkinliklere dahil olmaları da ayrıca memnuniyet yaşattı. İlçemizde ilk defa böyle bir yarışma tertip ettik. Gerek baklavalar ve gerekse börekler birbirinden güzel olmuştu. Her şey çok güzeldi. Herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

CİHAN

Yorumlar