Çanakkale’de ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenlendi

Çanakkale’de maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için ev hanımları tarafından kermes düzenledi. Bir hafta açık kalacak olan kermeste birçok etkinlik de yer alacak.     Çanakkale’de maddi durumu iyi olmayanlar için yaptıkları...

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale’de ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenlendi

Çanakkale’de maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için ev hanımları tarafından kermes düzenledi. Bir hafta açık kalacak olan kermeste birçok etkinlik de yer alacak.

    Çanakkale’de maddi durumu iyi olmayanlar için yaptıkları yardım ve programlarla dikkat çeken Sevgi Kadınlar Kültür ve İletişim Derneği (SEVGİDER), bu kez yardıma ihtiyaç sahibi öğrenciler için bir kermes düzenledi. Halk Bahçesi'nde açılan kermeste, yiyecek içecek, ev eşyaları, dikiş nakış ürünleri, elbise, ayakkabı ve benzeri ürünler yer alıyor. Yiyecek içecek ve el işlemeleri ev hanımları tarafından evlerinden yapılarak getirilirken, diğer ürünler ise hayır sever işadamları tarafından bağışlandı.

    Bugün açılışı yapılan ve bir hafta boyunca açık kalacak olan '1. Çanakkale Eğitim Kültür Sanat Şenliği ve Kermes' de birçok etkinlik de yer alacak. Mehteran takımı gösterisi yapılacak, seçkin müzik grupları konser verecek. Tarihçi Yazar Hüseyin Maltepe’de ‘Çanakkale’nin Gizli Tarihi’ konulu konferans verecek. Etkinliklerde çocuklar da unutulmadı. Kermes ve şenlikte çocuklar oyuncak atlarla ile gezinti yapacak, yüz boyama etkinliğine katılacak, palyaçolarla eğlenecek ve eğlenceli oyunlarla güzel vakit geçirecek. Kutlu doğum köşesinin de yer aldığı kermeste, Türk kahvesi de bulunuyor.

    Program hakkında bilgi veren SEVGİDER Başkan Yardımcısı Gülgün Gürel, bu yılki şenliğinde daha önceki yıllara göre daha kapsamlı olduğunu belirterek kermesi şenlik havasına dönüştürdüklerini söyledi. Elde edilen gelirin maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs vereceklerini belirten Gürel, kermesin 16 Mayıs’a kadar açık kalacağını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar