Çanakkale şehitleri sabah namazında anıldı

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar'da da düzenlenen anlamlı programlarla anılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale şehitleri sabah namazında anıldı

Bağcılar Meydanı’nda kurulan Çanakkale Platosu’nda cephe savaşlarını canlandıran tiyatrocuların da katıldığı merasim öncesinde sabah namazı kılındı ve ilahiler okundu. İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı namaz sonrası ilçe sakinlerine Mehmetçiğin harp esnasındaki sabah öğünü bulunan buğday çorbası ile ekmek ikram etti. 

Bağcılar Meydanı’ndaki Çanakkale Platosu’nda iri zaferi canlandıran tiyatro oyuncularının Kınalı Hasan’ı cepheye uğurlaması sahnesi izleyen herkesi duygulandırdı. 

Çanakkale Zaferi her sene yer aldığı bunun şeklinde bu sene da Bağcılar’da ayrıcalıklı ve anlamlı programlarla kutlanıyor. Çanakkale Platosu’nda iri zaferin yine canlandırıldığı Bağcılar Meydanı’nda İl Müftüsü Prof.Dr. Rahmi Yaran’ın da katıldığı program düzenlendi. 

İlk şekilde aralarında Çanakkale Zaferi kahramanlarını canlandıran tiyatrocuların da aralarında yer aldığı cemaat ile Bağcılar Merkez Camisi’nde sabah namazı kılındı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin arkasından İlahiler okundu ve dualar edildi. Programda konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Çanakkale’nin yiğitlerin ve gençlerin yurt aşkıyla savunduğu bir zafer abidesi olduğunu anlatım etti. Alman komutanın Mehmetçiğe, ‘niçin savaşıyorsunuz?’ diye sorduğunda, “Allah(c.c) için savaşıyoruz.’ cevabını aldığını hatırlatan Prof. Yaran,  “Yaptığı işi Allah (c.c) için yapanlar daima başarıya ulaşır. Çünkü Allah (c.c) onlara katkı eder.” diye konuştu.  

Mehmetçiğin Çanakkale Savaşları esnasında bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girdiğini söyleyen Prof. Yaran, “Çanakkale ruhunu ulus şekilde yaşamamız ve yaşatmamız lazım.” dedi.  Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, Çanakkale Zaferi’nin anısını azami biçimde yaşattıklarını belirterek, “Çanakkale’de Mehmetçikler insanlık dersi vererek ekmeğini hasım askeriyle paylaşmıştır. Bizler, uygar cesareti ve insanlığa sahip bir ecdadın torunlarıyız.” diye konuştu. 

“BUĞDAY ÇORBASI İKRAM EDİLDİ”

Namaz sonrasında Bağcılar Meydanı’nda kurulan Çanakkale Platosu’nda Prof. Dr. Yaran ile Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ilçe sakinlerine Mehmetçiğin Çanakkale Savaşları esnasındaki sabah öğünü bulunan buğday çorbası ile ekmek ikram etti. Programa İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz’ın yanı paradigma aşırı sayıda Bağcılarlı katıldı.  

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar