Cami imamından BDP’lilere ‘Olay çıkarmayın’ uyarısı

Mardin’in Midyat ilçesinde bir araya gelen BDP’liler Lice’de yaşanan olaylar ile önceki gün silahla yaralanan 3 vatandaş için basın açıklamasında bulundu. Açıklamanın ardından yolu trafiğe kapatan grubu cami imamının olay çıkmaması...

Google Haberlere Abone ol
Cami imamından BDP’lilere ‘Olay çıkarmayın’ uyarısı

Mardin’in Midyat ilçesinde bir araya gelen BDP’liler Lice’de yaşanan olaylar ile önceki gün silahla yaralanan 3 vatandaş için basın açıklamasında bulundu. Açıklamanın ardından yolu trafiğe kapatan grubu cami imamının olay çıkmaması için uyarması dikkat çekti.

BDP ilçe binasında bir araya gelen Mardin ve ilçelerinin aralarında bulunduğu belediye başkanlarının yanı sıra Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım da hazır bulundu. İlçe binasından Barış ve Kardeşlik Parkı’na doğru yürüyen grup burada basın açıklamasında bulundu.

BDP İlçe Başkanı Feyzi Belke yaptığı açıklamada, Avrupa İnsan Hakları birinci ve ikinci ve üçüncü maddelerine değindi. Belke, "Türkiye, 1954’te Avrupa insan hakları sözleşmesine imzasını atmış bir ülkedir. Üzülerek belirtmek istiyorum ki 60 yıllık süre içinde bu sözleşmeyi yıllarca ve defalarca ihlal etmektedir. Değişik bahanelerle gençlerimizi katlediyor, çocuklarımız, kadınlarımız ve hatta yaşlılarımızı katlediyor." dedi.

Lice katliamına tepki göstermek için iki gün önce toplandıklarını bu sırada korucuların silahlı saldırı sonucu 3 vatandaşı yaraladığını ileri süren Belke, "Onları kınıyoruz, Rojava'daki katliamları, Lice'deki katliamları kınıyoruz ve oradaki direnişi selamlıyoruz." ifadelerini kullandı. Belke ayrıca Başbakan Erdoğan’a çağrıda bulunurken, korucuların elinden silahların alınmasını istedi.

CAMİ İMAMI: OLAY OLSUN İSTEMİYORUZ

Yapılan açıklamaların ardından grup, Midyat-İdil karayolunu trafiğe kapattı. Kısa süreliğine oturma eylemi gerçekleştiren gruba güvelik güçleri ‘Yaptığınız eylem kanunsuz bir eylemdir, yolu açın, müdahale etmek zorunda kalacağız’ şeklinde uyardı. Bu sırada Cevatpaşa Camisi İmamı Halil Mertoğlu, grubun yanına gelerek konuşmaya çalıştı. Mertoğlu, "Biz hepimizi memleketimizi seviyoruz, Biz olayların olmasını istemiyoruz." şeklinde uyardı.

Bunun üzerine Milletvekili Gülsel Yıldırım, "Biz burada çatışma olmasını istemiyoruz 5 dakika demokratik hakkımızı kullanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. İlçe Başkanı Belke ise "Koruculara ve ağalara gidin, ölümleri durdursun.” şeklinde yanıt verdi.

    Grup daha sonra ilçe teşkilatına doğru yürüdükten sonra olaysız dağıldı. CİHAN

Yorumlar