Buzdolabı tamircisini öldüren çocuğa 15 yıl

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, annesiyle ilişkisi olduğu iddia edilen buzdolabı tamircisi Gürsel Yalçın'ı öldüren 17 yaşındaki Bedir B.'ye müebbet hapis cezası verildi. Ancak sanığın yaşının 18'den küçük olması nedeniyle ceza, önce...

Google Haberlere Abone ol
Buzdolabı tamircisini öldüren çocuğa 15 yıl

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, annesiyle ilişkisi olduğu iddia edilen buzdolabı tamircisi Gürsel Yalçın'ı öldüren 17 yaşındaki Bedir B.'ye müebbet hapis cezası verildi. Ancak sanığın yaşının 18'den küçük olması nedeniyle ceza, önce 18 yıla, ardından da ağır tahrikten dolayı 15 yıla indirildi.

Olay, Körfez ilçesi Yukarı Hereke mevkiinde geçen yıl meydana geldi. İddiaya göre, 17 yaşındaki Bedir B., annesiyle ilişkisi bulunan buzdolabı tamircisi Gürsel Yalçın'ı iş yerinde tabanca ile öldürdü. Olaydan sonra yakalanan Bedir B. tutuklanarak cezaevine gönderilerek, yargılanmasına başlandı. Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam olunan duruşmasına tutuklu sanık Bedir B., avukatı Burcu Öztürk ve Bedir B.’nin ailesi, olayda yaşamını yitiren Gürsel Yalçın'ın ailesi ve aile avukatı Hakan Akkaya katıldı. Duruşmada taraf avukatları, önceki celsede yaptıkları savunmalarını tekrarlardı. Pişman olduğunu söyleyen Bedir B. ise "Olayda kendime göre haklı sebeplerim vardı. Ama bu sebeplerim suçun işlenmesine sebep olmamasını icap ederdi. Takdir mahkemenindir." dedi.

15 YILA İNDİRİLDİ

Kısa bir ara verdikten sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, Bedir B.’ye, tasarlayarak adam öldürmekten önce ağırlaştırılmış müebbet cezası verirken, yaşının 18’den küçük olmasından dolayı, bu cezayı 18 yıla, ardından da ağır tahrik olduğu için 15 yıla indirdi. Sanık Bedir B., ayrıca ruhsatsız silah bulundurma suçundan 6 ay 20 günlük ceza alırken, bu ceza da para cezasına çevrildi.

CİHAN

Yorumlar