Bursa’da şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor

Türkiye’yi etkisi altına alına sağanak yağışlar Bursa’da da hayatı etkilemeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Bursa’da şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor

Türkiye’yi etkisi altına alına sağanak yağışlar Bursa’da da hayatı etkilemeye devam ediyor. Dünden bu yana yoğun bir şekilde devam eden yağışlı hava, bu gün özellikle partilerin seçim çalışmalarını büyük oranda sekteye uğrattı.
Özellikle Bursa’da seçim çalışmalarına devam eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sağanak yağıştan dolayı Mudanya’da yapmayı planladığı ‘sevgi yürüyüşünü’ iptal etti. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar durak ve çatı altlarına sığınırken, özellikle trafikte büyük aksamalar yaşandı.

METEOROLOJİDEN YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

Bu arada meteorolojiden yapılan açıklamada; yağışlar konusunda uyarıda bulunuldu. Özellikle Karadeniz, Marmara ve Ege Denizinde fırtına beklendiğine vurgu yapılırken, “Doğu Karadeniz'de bugün öğle saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeybatıdan 7 ila 9 kuvvetinde (75-90km/s) esmesi bekleniyor. Kuvvetli fırtına Doğu Karadeniz'de Pazar günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedecek.” denildi.

Meteorolojik değerlendirmelerde ayrıca; “Batı Karadeniz, Marmara ve Ege'de yarın bu gün öğle saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) esmesi bekleniyor. Fırtınanın Batı Karadeniz ve Marmara'da Pazar günü (30.03.2014) ilk saatlerde, Ege'de ise aynı gün akşam saatlerine etkisini kaybetmesi bekleniyor.” şeklinde açıklamada bulunuldu. CİHAN

Yorumlar