Bursa'da 'Berkin Elvan' eyleminde karşıt gruplar arasında gerginlik

İstanbul Gezi olaylarında yaralanıp hayatını kaybeden Berkin Elvan için Bursa'da sokağa dökülen eylemcilere karşıt görüşlü gruplar saldırdı.

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da 'Berkin Elvan' eyleminde karşıt gruplar arasında gerginlik

İstanbul Gezi olaylarında yaralanıp hayatını kaybeden Berkin Elvan için Bursa'da sokağa dökülen eylemcilere karşıt görüşlü gruplar saldırdı. 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmesinin ardından Türkiye'nin bir çok kentinde olduğu gibi Bursa'da da eylemler devam ediyor.

Dün geceki eylemlerin ardından bugün de Heykel'de toplanan Bursalılar, Berkin Elvan'a destek verip hükümet aleyhinde slogan attı. Meşaleler eşliğinde kentin değişik yerlerinde toplanan Bursalılar, Atatürk Caddesi'nde eylemlerine devam etti.

Ellerinde Berkin Elvan'ın resimlerini taşıyan grup, Atatürk heykeli önüne karanfil, ekmek ve Elvan'ın resimlerini bırakıp, mum yaktı.

Atatürk Caddesi'nde trafik tamamen dururken, caddeden geçen bazı araçların önüne kendini atan bazı göstericiler trafiğin tamamen durmasını sağladı. Eylem sırasında geniş güvenlik önlemleri alınırken, çevik kuvvet ekiplerinin yanı sıra TOMA araçlarının da hazır bekletildiği eylem sırasında her hangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Ancak gruplar saat 21.00 sularında dağılırken, başka bir karşıt grup ile karşı karşıya geldi.

Eyleme katılan grupların Ulu Cami istikametine gittiği sırada Kapalı Çarşı tarafında aradan çıkan ellerinde kürek, kazma sapı, sopa ve tırmıklarla bazı kişiler eylemcilere saldırdı. 'Recep Tayyip Erdoğan' diye slogan atarak eylemcilere saldıran kişiler daha sonra sokak aralarına girerek kayboldu.

Bu tehlikeli karşılaşmanın ardından bazı eylemciler ise polislere tepki göstererek, "Bize her zaman müdahale etmeye hazırsınız, onlar bize küreklerle saldırıyor ama onlara bir şey demiyorsunuz." şeklinde tepki gösterdi.


CİHAN

Yorumlar