Bornova Belediyesi'nden yılda 7 bin aileye erzak yardımı

İzmir'in Bornova Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere erzak yardımı yapıyor. Her yıl 7 bin aileye, dört defa olmak toplam 28 bin paket erzak dağıtılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bornova Belediyesi'nden yılda 7 bin aileye erzak yardımı

İzmir'in Bornova Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere erzak yardımı yapıyor. Her yıl 7 bin aileye, dört defa olmak toplam 28 bin paket erzak dağıtılıyor. Sosyal yardımlar için her yıl 10 milyon lira bütçe ayrılıyor. Erzak paketlerinde 2 kg. çay, 3 kg. şeker, 1 kg. salça, 2 kg. pirinç, 2 kg. kuru, 4 paket makarna, 1 kg. reçel, 1 kg. zeytin, 2 kg. un, 2 kg. mercimek ve 2 kg. sıvı yağ bulunuyor.

Yardımlar mahalle muhtarları, meclis üyeleri ve çeşitli dernekler tarafından iletilen ya da bizzat talepte bulunan ihtiyaç sahiplerine, belediye meclisi bünyesinde başkanlık önergesiyle oluşturulan ilgili komisyonun onayıyla yapılıyor. Komisyonda, bütün partilerden üyeler yer alıyor. Komisyon aracılığıyla yardımların, yerine ve doğru insanlara ulaşması sağlanıyor. Faaliyetler, ihtiyaç sahiplerini rencide etmeden ve kesinlikle siyasetin öne çıkmasına izin verilmeden yapılıyor. Sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirdiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, yaptığı açıklamada, ''Dileğimiz, hiçbir yurttaşımız yardıma ihtiyaç duyacak bir konumda olmasın ancak ne yazık ki öyle olmuyor. Bu anlamda biz de sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda, yardıma ihtiyaç duyanlara periyodik olarak gıda yardımında bulunuyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar