Bıçaklanan okul müdür yardımcısına meslektaşlarından destek, şiddete kınama

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EğitimSen) Bursa şubesi, bir öğrenci tarafından okul müdür yardımcısının bıçaklamasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Bıçaklanan okul müdür yardımcısına meslektaşlarından destek, şiddete kınama

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EğitimSen) Bursa şubesi, bir öğrenci tarafından okul müdür yardımcısının bıçaklamasına tepki gösterdi.

Dün sabah saatlerinde Yıldırım ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Şehit Öğretmen Kubilay Ticaret Meslek Lisesi'nde meydana gelen olayda; 12 -E sınıfında eğitim gören ve bir süre önce disiplinsiz davranışları sebebiyle başka okula nakil edilme kararı çıkartılan 20 yaşındaki S.S. okul müdür yardımcısı Faruk Evrensekizli’yi (50) bıçakladı.

Olayın yaşandığı Merkez Yıldırım ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Şehit Öğretmen Kubilay Ticaret Meslek Lisesi önünde toplanan sendika üyeleri, yaşanan şiddetin korkunç boyutlara ulaştığını söyledi. Okuldan öğretmenlerin de destek verdiği basın açıklamasında yaşanan şiddetin yanlış eğitim politikalarından kaynaklandığına değinildi.
Sendike üyeleri ve öğretmenler adına açıklamada bulunan Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Hasan Özaydın, “Sorunlu eğitim politikaları en vahim sonuçları ile kendini gösteriyor.” dedi.
Öğretmenlerin zor şartlara rağmen görevlerini yerine getirmeye çalıştığına değinen Özaydın, “Eğitim emekçisine şiddetin temelinde başta bakanlığın söylemlerinden ve politikalarından güç alan itibarsızlaştırma ve güvensizleştirme yatmaktadır. Öğretmenin az çalışıp çok kazandığını ve öğrenci başarısızlığının başlıca sorumlusu olduğunun her fırsatta belirtildiği, öğrenciden de müterileşmenin ve müşteri memnuniyetinin beklendiği bir eğitim sisteminin öğretmene yönelik şiddeti artırması kaçınılmazdır. Bu gün yaşadıklarımız ne yazık ki bir sonuçtur.” şeklinde konuştu.

Hasan Özaydın, sözlerini şöyle tamamladı: “Her sorunun çözümünü öğretmende arandığı öğretmenin kendi işi olmayan angaryalarla görevlendirildiği ve Alo 147 gibi velinin öğretmeni keyfi olarak şikayet etmesinin kurumsal yollarının oluşturulduğu bir dönemde veli, öğrenci ve öğretmen arasında ki dayanışma ve diyalogun zedelenmesi şaşırtıcı değildir. Müşteri memnuniyeti ‘vatandaşın hizmetkarı’ anlayışı o kadar ileri götürülmüştür ki yasal mevzuatı uygulayan görevlerini yerine getiren idareci ve öğretmenler saldırılara maruz kalmaktadır.”

Bu arada öğretmeni bıçaklayan öğrencinin yakını bazı öğrenciler ise gazetecilerin görüntü almasını engellemek istedi. Öğrencileri, öğretmenler uzaklaştırdı.
CİHAN

Yorumlar