BDP, Muş belediye başkan adaylarını tanıttı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş İl Başkanı Naif Erol, Muş'ta il ve ilçe belediye başkan adaylarını halka tanıttı.

Google Haberlere Abone ol
BDP, Muş belediye başkan adaylarını tanıttı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş İl Başkanı Naif Erol, Muş'ta il ve ilçe belediye başkan adaylarını halka tanıttı.

Muş Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım programında halka seslenen BDP İl Başkanı Naif Erol, Bulanık ve Malazgirt ilçeleri arasında önceki gün meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirenlere rahmet dileyerek sözlerine başladı. Daha görkemli bir tanıtım toplantısı yapmayı planladıklarını ancak üzücü trafik kazası nedeni ile şehir turunu iptal ettiklerini ifade eden Erol, “Şehir turu atıp ondan sonra salona gelecektik. Konvoyu iptal ettik. Önceki gün meydana gelen üzücü kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum.” dedi.

Birkaç gün önce Roboski katliamının yıl dönümü olduğunu hatırlatan Erol, “Üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen halen Roboski olayının failler bulunmuş değil. Failler ortaya çıkıncaya kadar alanlarda olmayı sürdüreceğiz. Bu olayın sorumlular Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'dır.” diye konuştu.

BDP'den aday adayı olan herkesin seçilmeye layık, önemli isimler olduğuna vurgu yapan Erol, konuşmasında şunları söyledi: “25 Aralık'ta adaylarımızı tanıttık. Önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu ülkede barış sağlanacaksa Sayın Öcalan, halkı ile buluşmalıdır. Şeffaf, dürüst bir şekilde çalışma yaptık. Halk ile eğilim yoklaması yaptık. Her ilçede, her beldede aday belirledik. Bu süreçte aday olan her arkadaşımız gerçek anlamda seçilmeye layık kişilerdi. Ancak sadece bir kişinin aday gösterilebileceği gerçeğinden yola çıkarak aday gösterilmeyen arkadaşlarımıza buradan teşekkür etmek istiyorum. Partimizden aday adayı olan hiçbir kimse kariyer için aday adayı olmadı. Halkın hizmeti için, özgürlüğü için çalışıyorlar. Bu seçim Kürtler için bir referandum olacak.”

Erol'dan sonra söz alan Muş Belediye başkan adayı Nimet Sezgin, makam ya da mevki için aday olmadığını söyledi. Sezgin, şunları söyledi: "Amacımız makam mevki değil, birlikte paylaşmaktır. Farkımız, halka hizmet etmek olacaktır. Bizim anlayışımızda köle yoktur. Biz hiçbir aşiretten değiliz. İlla bir aşiretten olmamız gerekirse o da adalet ve eşitlik aşiretidir. Hepinize hizmet, hepinize saygı çerçevesinde bir belediyecilik amacındayız. Biz seçilirsek, 'kepenkler kapanacak, taş atılacak' diyenlere sesleniyoruz: 'ne taş atılacak, ne de kepenk kapanacak'.”

    Konuşmaların ardından BDP’nin Muş Belediye başkan adayı Nimet Sezgin ve diğer ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtıldı. CİHAN

Yorumlar