Başkan Topbaş'tan 'cumhurbaşkanlığı' yorumu

Beyoğlu Belediyesi'nin Taksim'de düzenlediği iftar yemeğine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tobbaş, "Türkiye'de...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Topbaş'tan 'cumhurbaşkanlığı' yorumu

Beyoğlu Belediyesi'nin Taksim'de düzenlediği iftar yemeğine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tobbaş, "Türkiye'de bir milada tanıklık ediyoruz. Yani milli iradenin Çankaya'ya yansıması demektir bu seçimler. Vesayetin ortadan kalkacağı bir dönem artık." dedi.

Beyoğlu Belediyesi, Taksim Meydanı'nda yaklaşık 3 bin kişiye iftar yemeği verdi. İftara farklı cemaat ve milletlerin temsilcileri ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı. Yemek sonrası açıklamalarda bulunan Topbaş, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Topbaş, Erdoğan'ı uzun süredir tanıdığını belirterek, "Sayın Başbakan'ın siyasi hayatında 40 yıllık beraberliği var. Kendisi yerel yönetimlerde bir duayen olarak bilinmekte. İstanbul'un 94 öncesi ile sonrası arasında bir milat olarak kabul edebileceğimiz ciddi bir değişim ve dönüşümü başlattı. Sayın Başbakanımızı gençlik yıllarından beri tanıyan birisi olarak çalışan koşan ve hedefini doğru koyan ve ilkelerinden asla taviz vermeyen, hedefine varmak için mücadele veren bir insan olarak bilmekteyiz. Türkiye'de 12 yıldan beri Başbakanlık döneminde ekonomik açıdan başarılar ve her alanda dünya, milletler topluluğundan başarısından tutun da... Şimdi de partimizin kendisini cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesi sebebiyle de 10 Ağustos'ta halkımızın da taktirleriyle karşılaşacak. Dilerim ki bu heyecanı bu azmi bu coşkusu vatan millet ve insan sevgisi olan sayın Başbakanımızın cumhurbaşkanlığına seçilmesi, arzu ettiğim bu. Bu noktaya kadarki mücadelesini taktirle karşıladım her daim yardımcı olmaya çalıştım." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bir milat olarak değerlendiren Topbaş, şöyle devam etti: "Türkiye'de bir milada tanıklık ediyoruz. Yani milli iradenin Çankaya'ya yansıması demektir bu seçimler. Vesayetin ortadan kalkacağı bir dönem artık. Halk kendisini idare edecekleri, Türkiye'nin geleceğini emanet edecekleri insanları yetkisini elde etmiş oluyor. Bir milat olmakta bu. İnanıyorum ki tüm adaylara bakacaklar, bu ülke kime emanet edilir kime teslim edilir, bu ülkeyi geleceğe kim taşır, bu şehirde su bulunmazken, hava kirliliğinden geçilmezken, çöp yığınlarından geçilmezken bugün dünyanın gıpta ettiği bir şehir haline geldiyse bir anlayış bir vizyonun yansımasıdır. Aynı zamanda inanıyorum ki Sayın Başbakanımızın bir devlet başkanı olarak cumhurbaşkanı olarak da göreve geldiğinde Türkiye'nin önünde yeni fırsatlar ortaya çıkacak, biz de bu ülkede gurur duyacak ve diğer ülkelerle rekabet konusunda da artık hiç bir farkımız kalmayacak."

Seçimlerin kavga ve gerginlikten uzak kalmasını dileyen Topbaş, "77 milyon büyük bir aile ve kardeşlik toplumu olarak Çanakkale'yi beraber başardık, destanlar yazdık. İnanıyorum ki bu süreç böyle yeni bir dönemdir. Tüm siyasi partilerin saygınlıklarını yitirmeden ortamı kirletmeden nezaket kurallarına riayet ederek, güzel modellerle bu seçimi geçirelim. Kavga ve gerginliklerin geride kalmasını dilediğimi ifade etmek istiyorum. Maalesef ciddi anlamda sıkıntılı bir kavga ve gerginlik ortamına dönüştü. Belediye başkanlığı seçimi döneminde gerginlikten yana olmadım. Yüz yüze bakamayacağımız şeyler söylememeye zen gösterdim. Bu haklın önünde yönetimlere düşen bir anlayıştır diye düşünüyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar