Başkan Özhaseki: Miraç, en hayırlı yolculuktur

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak İslam Alemi'nin kandilini tebrik etti. Başkan Özhaseki, sadece Sevgili Peygamberimiz (sav) için değil, aslında tüm insanlık için en hayırlı...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Özhaseki: Miraç, en hayırlı yolculuktur

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak İslam Alemi'nin kandilini tebrik etti. Başkan Özhaseki, sadece Sevgili Peygamberimiz (sav) için değil, aslında tüm insanlık için en hayırlı yolculuğun yaşandığı bir gecenin yıl dönümünün idrak edileceğine dikkat çekti.

Başkan Özhaseki, "Ramazan'ın müjdecisi olan üç aylardan Recep ayının içindeyiz. Buram buram rahmet ve bereket kokan bu aylar içerisinde kandillerin ayrı bir yeri vardır. Peygamber Efendimiz'in (sav) kutlu bir yolculuk sonunda Cenab-ı Hakk'a ulaştığı gece, Miraç Gecesi'dir. Bu gece inanan insanlar da dua ve ibadetleriyle kendi iç dünyalarında kutlu bir yolculuğa çıkıyorlar. Mevlana'nın, 'Fikir ona derler ki; bir yol açsın. Yol ona derler ki; Allah'a varsın' sözünden hareketle bu mübarek gecelerde; iyiliğe, güzelliğe, hayra ve Hakk'ın rızasına ulaşacağımız bir gönül seferine çıkmayı diliyorum" dedi.

Böylesine mübarek gecelerin değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Mehmet Özhaseki, niyaz ve yalvarışların insanlık için hayırlı gelişmelere vesile olmasını dileyerek, "Bu gecede toplumun birlik ve beraberliği, ülkemizin huzur ve selamati için namaz ve dua ile varlık tokmağını rahmet kapısına vuralım. Ayrıca dua ve niyazlarımızda hem Soma'da hayatını kaybeden kardeşlerimizi hem de onların geride bıraktığı gözü yaşlı yakınlarını da unutmayalım. Dost ve kardeş ülke Bosna'da yaşanan sel felaketinde mağdur olan kardeşlerimizi de yine dualarımızdan eksik etmeyelim" şeklinde konuştu.

Başkan Özhaseki, mesajında son olarak da Kayserili hemşehrilerinin kandilini tebrik ederek, "Bu vesile ile tüm Kayserili hemşehrilerimizin Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, şehrimiz başta olmak üzere ülkemiz, İslam Alemi ve tüm insanlık için hayırlı gelişmelere vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

CİHAN

Yorumlar