Başbakana el hareketi yaptığı iddia edilen kadın: Yanlış anlama olmuş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir mitinginde el hareketi yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan K.

Google Haberlere Abone ol
Başbakana el hareketi yaptığı iddia edilen kadın: Yanlış anlama olmuş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir mitinginde el hareketi yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan K.B., otobüs geçerken yakındaki arkadaşına yanına gelmesi için eliyle işaret ettiğini, ortada bir yanlış anlama olduğunu belirtti. Serbest bırakıldıktan sonra K.B.'nin bir sosyal paylaşım sitesinden, "Bir hareket 6 saatimize mal oldu.. Sözde bir de hakaret etmişiz .. Rte çok kızmış. Gözaltım bitti meraklanmayın." şeklinde paylaşımda bulunduğu görüldü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gündoğdu Meydanı'nda yaptığı mitingin ardından, 'el hareketiyle' hakarette bulundukları iddiasıyla, F.A. ve K.B. isimli bayanlar 'Devlet büyüklerine hakaret' suçlamasıyla gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan 2 bayan daha sonra serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan sonra basına açıklamalarda bulunan 42 yaşındaki K.B., AK Partili bir akrabasının kedisini çağırması üzerine Gündoğdu Meydanı'na gittiğini belirtti. Miting alanına girmediğini, bir kafeteryada oturduğunu anlatan K.B., sigara içmek için dışarı çıktığını, arkadaşına yanına gelmesi için eliyle işaret yaptığını söyledi. Bu sırada Başbakan Erdoğan’ın otobüsünün geçtiğini belirten K.B., daha sonra tekrar içeri girdiğini ve ardından iki takım elbiseli şahıslar tarafından gözaltına alındığını ifade etti.

Ortada bir yanlış anlama olduğunu düşündüğünü dile getiren K.B.'nin serbest bırakıldıktan sonra sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, "Bir hareket 6 saatimize mal oldu.. Sözde bir de hakaret etmişiz .. Rte çok kızmış. Gözaltım bitti meraklanmayın." diye yazdığı belirlendi. Aynı zamanda miting günü gittiği Gündoğdu Meydanı'nda bir barda çektiği fotoğrafları da paylaştığı görüldü.
CİHAN

Yorumlar