Bakan Yazıcı'dan Cumhurbaşkanlığı seçimi yorumu: Referanslara bakacaksınız

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Yazıcı, "Türkiye'nin 10. Cumhurbaşkanını seçmek için sandıklara gideceğiz. Türkiye'nin geleceği, hedeflerine varması açısından önemli. Ölçüler...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yazıcı'dan Cumhurbaşkanlığı seçimi yorumu: Referanslara bakacaksınız

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Yazıcı, "Türkiye'nin 10. Cumhurbaşkanını seçmek için sandıklara gideceğiz. Türkiye'nin geleceği, hedeflerine varması açısından önemli. Ölçüler belli, Türkiye'nin hedeflerine nasıl gideceği, nasıl varacağı belli. Referanslarınız olacak. Referanslara bakacaksınız." dedi.

Bakan Yazıcı, İstanbul Ticaret Odası'ndaki (İTO) meclis toplantısına katıldı. Meclis üyelerine hitap eden Yazıcı, Türk ekonomisinin seyri ve gelecekte atılacak adımlar hakkında bilgilendirme yaptı. Hükümet olarak yaptıkları çalışmaları da meclis üyeleriyle paylayan Yazıcı, Gezi olayları ve sonrasındaki sürece ilişkin değerlendirme yaptı. Yazıcı, "Son dönemde ABD Merkez Bankası'nın tahvil alım programını azaltma kararını açıklamasıyla birlikte özellikle gelişmekte olan ülke ekonomilerini etkileyen bir dalgalanma yaşandı. Gelişmekte olan piyasalarda döviz kurunda bir sıçrama süreci yaşandı. Gezi olayları ile başlayan ve Aralık operasyonları ile devam eden ülkemizin istikrarını hedef olan saldırılar, Türkiye'nin bu küresel çalkantıdan gereğinden fazla etkilenmesine (dil sürçmesiyle etkilenmemesine şeklinde söyledi) neden oldu. 30 Mart seçimlerinde de milletimiz sandıkta gereken cevabı bu projelere karşı vermesiyle Türkiye ekonomisi olumlu yönde yol almaya başladı. Piyasalar normalleşme sürecine girdi." şeklinde konuştu.

Yazıcı, ekonomik ortamda istikrarın önemine vurgu yaparak, "Her şeyin altında yatan en önemli şey güven ve istikrar. Kafaların karıştırıldığı, güvenin zedelendiği bir ortamda elbette ki istikrar olmaz, büyüme gerçekleşmez. Güven ve istikrarı sağlayan aziz milletimizdir, bunun aracı da seçimlerdir. 30 Mart seçimleri ile bu güven ve istikrar yeniden tahkim edilmiş ve güçlendirilmiştir. Bugün gelinen noktada döviz kuru bir miktar daha yüksek seviyede seyrediyor." dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimini de değerlendiren Yazıcı, "İlk defa millet bir Cumhurbaşkanı seçecek. Osmanlı döneminde böyle bir şey yok. Ama çok partili hayatta Cumhurbaşkanları doğrudan değil, milletin temsilcileri tarafından seçilmiştir. Ama ilk defa millet bir Cumhurbaşkanı seçiyor. Bu da Türkiye açısından önemli bir kazanım. 10 Ağustos'ta ilk defa Türkiye'nin 10. Cumhurbaşkanını seçmek için sandıklara gideceğiz. Türkiye'nin geleceği, hedeflerine varması açısından önemli. Ölçüler belli, Türkiye'nin hedeflerine nasıl gideceği, nasıl varacağı belli. Referanslarınız olacak. Referanslara bakacaksınız. Yani ürün ortaya koymuş olmak lazım. Bunlara bakacaksınız, biz durmak yok yola devam derken bunu kendimize söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar