Bakan Elvan: Çocuğa bayrağı indirtenler en ağır şekilde cezalandırılmalı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Lice’deki bayrak indirme olayına ilişkin, “Yapılmış olan bu saldırıyı nefretle kınıyorum. Bunu bu çocuğa yaptıran kimlerse, en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Gereken ne...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Elvan: Çocuğa bayrağı indirtenler en ağır şekilde cezalandırılmalı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Lice’deki bayrak indirme olayına ilişkin, “Yapılmış olan bu saldırıyı nefretle kınıyorum. Bunu bu çocuğa yaptıran kimlerse, en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Gereken ne ise mutlaka yapılacaktır.” açıklamasını yaptı. Elvan, Çözüm Süreci’ni ise sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi.

Bera Oteli’nin Ankara Kurtuluş’taki açılışına katılan Bakan Elvan, gazetecilerin, Lice’deki bayrak indirme olayına ilişkin sorusuna, “Bayrağımız, 77 milyon vatandaşımızın ortak milli değeridir. Bağımsızlığımızın sembolüdür. Her bir vatandaşımızın gönlüne ay yıldız nakşedilmiştir. Dolayısıyla, yapılmış olan bu saldırıyı nefretle kınıyorum. Bunu bu çocuğa yaptıran kimlerse, en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Gereken ne ise mutlaka yapılacaktır.” diye cevap verdi.

Elvan, ‘Çözüm Süreci iyi bir yolda gidiyor idi’ diyerek, bu süreçten rahatsız olanların varlığına işaret etti. 1,5 yıldan beri Türkiye’de kan dökülmediğine ve Güneydoğu’da huzurlu bir ortamın yaşandığına ileri süren Elvan, şunları kaydetti: “Bunu bölgedeki vatandaşlarımıza sorduğumuzda bu süreçten son derece memnun olduklarını görüyoruz. Maalesef provoke etmek isteyenler var. Değişik radikal marjinal gruplar. Bu konuda, çözüm sürecinde bizler kararlıyız. İnşallah, Türkiyemizi huzura kavuşturacağız.”

“SERTİFİKASYON VE DENEME SÜRÜŞLERİ ARDINDAN İSTANBUL-ANKARA HIZLI TREN HATTI AÇILACAK”

İstanbul-Ankara hızlı tren hattının açılışının ne zaman gerçekleştirileceğinin sorulması üzerine de Bakan Elvan, sabotaj esnasında kesilen kabloların tamiratını tamamladıklarını belirtti. Şu anda sinyalizasyona dönük deneme çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Bakan Elvan, “Yüzde yüz emin olup ve sertifikasyonunu tamamladıktan sonra bölüm bölüm arkadaşlarımız tamamladıktan sonra, arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyorlar. Yüksek hızlı tren olması nedeniyle çalışmaların çok titiz yürümesi gerekiyor. Sinyalizasyon konusunda en ufak bir hatanın olmaması gerekiyor. Şu anda fiyat ve süre konusunda bir şey söyleyemeyeceğim.” şeklinde konuştu.

“AYIN 15’İNDEN SONRA BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ’NÜN BİR ŞERİDİ KAPANACAK”

İstanbul Boğaziçi Köprüsü’ndeki çalışmaların ne durumda olduğunun sorulması üzerine de Bakan Elvan, "Şu anda çalışmalar devam ediyor. Trafiği engelleyen bir durum söz konusu değil. Ayın 15’inden itibaren sadece bir şeridi gece saat 11. 00 ile 06. 00 arasında kapatacağız. Trafiği engelleyecek herhangi bir durum olmayacak. Dolayısıyla, vatandaşlarımız herhangi bir sıkıntı yaşamayacak.” dedi.

CİHAN

Yorumlar