Ardahanlılar 'Gönüller O'nu Arıyor' etkinliğinde buluştu

Ardahan'da her sene olduğu gibi bu sene de Nisan ayı Peygamberimize(s.a.s) ayrılmış durumda.

Google Haberlere Abone ol
Ardahanlılar 'Gönüller O'nu Arıyor' etkinliğinde buluştu

Ardahan'da her sene olduğu gibi bu sene de Nisan ayı Peygamberimize(s.a.s) ayrılmış durumda. Kutlu Doğum Ayı, ya da Kutlu Doğum Haftası diye nitelendirilen zaman dilimlerinde gönüller Peygamberimiz Hz. Muhammed(sav) anıp Ona bol bol salavatlar getirmekte.

Bir grup üniversite öğrencisinin harçlıklarını biriktirerek organize ettikleri 'Gönüller O'nu Arıyor' adlı programa Ardahanlılar ve öğrenciler destek verdi. Çapanlar İş Hanı Konferans Salonunda ki organizasyon, akşam saatlerinde gerçekleşti. Program sık sık duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

“Gönüller O'nu Arıyor” adlı programın düzenlenmesinde baş aktör olan Akif Dağ, geceden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle ifade etti: ”Onu çok özlüyoruz. Peygamberimizi sadece bir ay ya da haftaya sıkıştırmak hiç doğru değil. Hz. Muhammed’i(sav) hayatımızın tümüne yerleştirmeliyiz. Pratik yaşamın tümünde onun yaşadığı gibi yaşamalı, onun yolunda yürümeli ve kalplerimizi onun sevgisiyle ısıtmalıyız. O'nu anarken yaşarmayan gözden şüphe etmeliyiz. Aklımızdan Onsuz bir saniye bile dünyalık bir şey geçirmemeliyiz. Bugün yaptığımız programa katılım çok yoğundu. Arkadaşlarıma bu geceyi yapalım dediğimde çok güzel bir heyecan içimizi sardı. Herkes gönlünden kopan harçlığını verdi ve güzel bir gece oldu. Kutsal Emanetlerin gravürünü aldık ve geceye gelen misafirlerimize sunduk. Herkes Topkapı Sarayı'na gidemiyor ve bizde onların ayağına getirdik. Bir kez daha Peygamberimizi andık. İnşallah bu gece akıttığımız göz yaşları cehennem ateşini söndürmeye yeter. Rabbime şükrediyorum bizlere bugünleri gösterdiği için. Böyle bir Nebinin rehberliğini bizlere nasip ettiği için. Ve de bu gece ettiğimiz dualar ve salavatlar tüm Müslüman aleminin dertlerine bir nebzede olsa rahmet olsun. Allah bize ömür verdikçe bizde O'nu(cc) ve Resulünü(sav) anmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Gönüller O'nu Arıyor” programı dağıtılan hediyeler ve edilen duayla sona erdi. CİHAN

Yorumlar