Almanya’da öldürülen gencin yakınları Türk bakandan yardım bekliyor

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'ne bağlı Holzminden şehrinde özel harekat polisinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden şizofreni hastası Emrah Kara(29) memleketi Amasya’nın Merzifon ilçesinde toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya’da öldürülen gencin yakınları Türk bakandan yardım bekliyor

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'ne bağlı Holzminden şehrinde özel harekat polisinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden şizofreni hastası Emrah Kara(29) memleketi Amasya’nın Merzifon ilçesinde toprağa verildi. Almanya’da Türk kökenli Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz’dan Emrah Kara’nın öldürülmesi konusunda takipçi olmasını isteyen yakınları, “Bizler ırkçı değiliz, ama bizim sesimizi duyurmasını, konunun takipçisi olmasını istiyoruz.” dedi.

Zaman zaman agresif davranışları olan şizofren hastası Kara, eve gelen polis timleri tarafından 2 el ateş edilerek öldürülmüştü. Emrah Kara'nın cenazesi uçakla İstanbul’a, oradan da memleketi olan Amasya’nın Merzifon ilçesine getirildi. Emrah Kara’nın cenazesi Merzifon Kara Mustafa Paşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Yakınları ayakta durmakta güçlük çekti.

Olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Emrah Kara’nın dayısı Hadi Kara, “Emrah şizofren hastasıydı ama üst boyutlarda değildi. Bu rahatsızlık sebebiyle zaten tedavi görüyordu.” dedi. Olayı öğrenebildiği kadar anlatan dayı Kara, “Tedavi gördüğü için eve doktor geliyor. Doktor, Emrah’ı zapt edemediği için polis çağırıyor. Polisler geliyor ama sözüm ona zapt edemiyorlar. Onlar da Almanya’nın özel komando timlerini çağırıyorlar. Polisler Emrah’ın üzerine köpeği salıyorlar. Emrah da can havli ile yakınında bulunan bir çakı ile gelen polislerin köpeğini yaralıyor sanıyorum. Bunun üzerine öğrendiğimiz kadarıyla Emrah Allah Allah diyor. Polis de ‘Hadi seni Allah’ın kurtarsın diye Emrah’a ateş ediyor. Biz ailesi olarak yasal haklarımız sonuna kadar kullanacağız. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Ben bunu tamamıyla öldürmeye dayalı bir eylem olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

Almanya’da Türk kökenli Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz’dan bu konuda yardım beklediklerini dile getiren Kara, “Bizler ırkçı değiliz, ama bizim sesimizi duyuracağına inanıyoruz, bu konunun takipçisi olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Cenaze törenine anne Rabia Kara ve Emrah Kara'nın yakınları, Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
CİHAN

Yorumlar