Aktif eğitimcilerden Ramazan’da ihtiyaç sahiplerine yardım seferberliği

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Sen) Ramazan’da Kimse Yok mu Derneği ile işbirliği yaparak, ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı için seferberlik başlattı. Aktif Sen üyeleri, Ankara’nın 5 ilçesinde 500 aileye gıda kolisi dağıttı.Aktif-Sen...

Google Haberlere Abone ol
Aktif eğitimcilerden Ramazan’da ihtiyaç sahiplerine yardım seferberliği

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Sen) Ramazan’da Kimse Yok mu Derneği ile işbirliği yaparak, ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı için seferberlik başlattı. Aktif Sen üyeleri, Ankara’nın 5 ilçesinde 500 aileye gıda kolisi dağıttı.

Aktif-Sen üyeleri ihtiyaç sahipleri için yardım kampanyası başlattı. Bu kapsamda bir ay içinde ihtiyaç sahipleri Kimse Yok mu Derneği’nin katkılarıyla tespit edildi. Kampanyaya katılan sendika üyeleri aileleriyle birlikte Kimse Yok mu Derneği’nin Mamak’taki merkezinde toplandı. Hazırlanan gıda kolileri, önceden belirlenen adreslere yaklaşık 50 eğitimci ve aileleri tarafından götürüldü. Gıda kolileri ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Ramazan’da aldıkları yardımla yüzleri gülen aileler, sendika ve dernek gönüllülerine teşekkür etti.

Aktif Sen Ankara Şube Başkanı Çağrı Eken, üyelerinin Kimse Yok mu Derneği ile işbirliği halinde yardıma muhtaç ailelere gıda kolisi dağıtmak için bir araya geldiğini belirtti. Altındağ, Keçiören, Yenimahalle, Sincan ve Çankaya’da 500 aileye gıda yardımı yapacaklarını anlatan Eken, “Ailelerin hem Ramazanlarını tebrik etmek hem de dualarını almak istiyoruz. Böylece hem yardım götürdükleri ailelerin hem de Aktif-Sen ailesi üyelerinin Ramazan’ın bereketinden nasiplenebilmesini arzu ettiklerini söyleyen Eken, sendika olarak ‘Ramazan’ın bereketinden istifade etmeyen kimse kalmasın’ düşüncesiyle kampanya organize ettiklerini belirtti. Mübarek günlerde ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Eken, “Sendikacılığın temelinde üyelerine aileleri ve çevresiyle beraber daha huzurlu, daha yaşanabilir bir dünyanın sağlanabilmesine katkıda bulunmak vardır. Mutluluk, insanın her açıdan kendini mutmain hissetmesine bağlıdır. Bunun maddi kazançların öncesinde, insanın maneviyatı ve ruh dünyasındaki enginlikle kazanılabileceğini düşünüyorum.” dedi.

Ramazan’ın ‘maneviyat iklimi ve ruh enginliğinin zirve yaptığı ay’ olduğunu ifade eden Eken, üyeleriyle birlikte Ramazan’ın hakkını verebilme gayretinde olduklarını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar