Aktif Eğitim-Sen üyeleri Soma için dua etti

Malatya Aktif Eğitimciler Sendikası, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenler için Yasin-i Şerif okuyup, dua etti. Malatya Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi Fatih Yanardağ, Soma’daki faciada yaşamını yitiren...

Google Haberlere Abone ol
Aktif Eğitim-Sen üyeleri Soma için dua etti

Malatya Aktif Eğitimciler Sendikası, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenler için Yasin-i Şerif okuyup, dua etti.

Malatya Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi Fatih Yanardağ, Soma’daki faciada yaşamını yitiren maden işçileri için Kur’an-ı Kerim hatimleri yaptıklarını belirtti. Şehit olan işçilerin ruhları için Yasin-i Şerif okuduklarını anlatan Yanardağ, ardından hatim duası yaptıklarını ifade etti. Fatih Yanardağ, şöyle dedi:

“Soma’da hayatını kaybeden işçiler ailelerinin rızkını temin maksadıyla en zor şartlarda çalışıyor, en helal rızkı kan ter içinde evlerine götürüyorlardı. Hiç bir söz onların firak acısını ifade edemez ve teselliye yetmez. Gözümüzde yaşlarla onların kederine ortak olmak, dua dua yalvarmaktan başka elimizden bir şey gelmiyor. Biz de hayatını kaybeden tüm kardeşlerimiz için hatim dağıttık. Üyelerimizden Yasin-i Şerif okunmasını istedik. Yaşanan bu felaketi tüm Türkiye olarak paylaşıyor ve böyle felaketlerin bir daha yaşanmamasını Allah’tan diliyoruz.”

CİHAN

Yorumlar