'Aile' eğitimleri vermekte yetkili eğiticiler yetiştiriliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, 'Aile' konulu eğitimler vermekte yetkili eğiticiler yetişt.

Google Haberlere Abone ol
'Aile' eğitimleri vermekte yetkili eğiticiler yetiştiriliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, 'Aile' konulu eğitimler vermekte yetkili eğiticiler yetiştirmek üzere Bursa Yıldırım Müftülüğü ev sahipliğinde eğitim semineri gerçekleştiriliyor.

Gökdere Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde konuşan Yıldırım Müftüsü Osman Şen, "İstanbul Müftülüğü’nden sonra, ikincisini Yıldırım İlçe Müftülüğü’nun gerçekleştirdiği Aile Eğitim Programı (AEP) Aile Eğitici Eğitimi Semineri; toplum ve aile yapımız için önemli ve hayati hizmetleri, çalışmaları gerçekleştirmeyi hedefliyor. Seminere Bursa, İstanbul ve Ankara’dan gelen olan yetkililerin ve formatörler eğitim verecek. Eğitim seminerine kursiyer olarak farklı kurum ve meslek guruplarından 25 kişi katılıyor. Aile Eğitici Eğitim Programı’nın sonundaki bitirme sınavında başarılı olanlara, aile eğitimi programlarında eğitimler vermeye yetkili eğitici sertifikası verilecek. Yıldırım Müftülüğü olarak, toplumun temeli ve çekirdeği olan aile konusunda böylesine hayati bir görevi ve hizmeti hayata geçirmiş olmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle toplumda kadınların eğitilmesi yoluyla koruyucu ve önleyici sosyal hizmetlerin etkinliğinin artırılmasını; ayrıca aile, kadın, çocuk, genç, yaşlı ve engelli bireylerin bilinçlendirilmesini ve sosyal destek sistemlerinin güçlendirilerek problemlerin çözümüne katkı sağlanmasını amaçlıyoruz" dedi.

Yıldırım Müftüsü Osman Şen, Müftülük olarak Bursa'da bir ilki daha gerçekleştirecek olmanın mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar