Afyonlu bayanlar el emeği göz nuru işlerini öğrenciler için satışa çıkardı

Afyonkarahisar Yağmur Sosyal Yardımlaş ve Dayanışma Derneği, düzenlediği Eğitim Kültür ve Sanat Şenliği'nin geliriyle ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs verecek. İçerisinde elişi, çeyiz ve gıda kermesinin de bulunduğu şenlik...

Google Haberlere Abone ol
Afyonlu bayanlar el emeği göz nuru işlerini öğrenciler için satışa çıkardı

Afyonkarahisar Yağmur Sosyal Yardımlaş ve Dayanışma Derneği, düzenlediği Eğitim Kültür ve Sanat Şenliği'nin geliriyle ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs verecek. İçerisinde elişi, çeyiz ve gıda kermesinin de bulunduğu şenlik düzenlenen törenle açıldı. Törene dernek üyeleriyle birlik çok sayıda gönüllü vatandaş da katıldı. Şenlikte oluşturulan Kutlu Doğum köşesi de oldukça ilgi çekti.

"HİZMET HAREKETİNE MİNNETTARIZ "

Ayşe Türe, 24 yıldır bu faaliyetlere gönüllü olarak katıldığını ve destek verdiğini söyledi. Kermeslerin birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirdiğini, maddi ve manevi dayanışmayı arttırdığını belirten Türe, “Burada bir beklentisizlik var. Herkes kendince bir şeyler yaparak buraya getiriyor. ‘Acaba, bir tane daha kızımızın elinden tutabilirmiyiz’ diye sabahlara kadar mantı açan, hamur işleriyle uğraşan, koşup çabalayan arkadaşlarımız var. Doğu’dan, Güneydoğu’dan hatta yurt dışından gelen öğrencilerimiz var. Durumları iyi olmayan aileleri para gönderemeyenler var. Bunlara gönüllü annelik, ablalık yapıyoruz. Dertleriyle dertleniyoruz, ilgileniyoruz. Sadece vatana, millete hayırlı bir insan olmalarını istiyoruz.” dedi.

Türe, geleceğin anneleri olacak ve nesilleri yetiştirecek kız çocuklarına geçmişte sahip çıktıkları gibi gelecekte de sahip çıkmaya devam edeceklerini, böyle bir yolu kendilerine açan hizmet hareketine minnettar olduklarını anlattı.

“HERKES YAŞATMA İDEALİ ETRAFINDA BİRARAYA GELİYOR”

Afyonkarahisar Yağmur Sosyal Yardımlaş ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Emine Arslan da bir amaç ve gaye etrafında yaşatma idealiyle birleşen insanların gayretlerinin hiçbir zaman boşa gitmediğini söyledi. Hayra vesile olmanın, yapmak gibi olduğunu belirten Arslan, el emeği göz nuru ile hazırlanan ürünlerin satışından elde edilecek gelirin hayra kullanılmasının da oldukça anlamlı olduğunu belirtti.

Arslan, dernek üyeleri ve gönül verenlerin bir aydan bu tarafa kermes ve şenlik için çalıştığını anlattı. Bayanların el emeği göz nuruyla hazırladıkları kermeste elişi ürünleri, hediyelik eşyalar, çeyizlik eşyaların da yer aldığını belirten Arslan, elde ettikleri gelirle üniversitede ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlayacaklarını anlattı. Arslan, bunun dışında kültürel ve sanatsal etkinlikler, konferans ve seminerler düzenlediklerini kaydetti.

Hizmet gönüllülerinin sahip çıktığı Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ) Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Kenyalı Asma Muhammed de kutlu doğum köşesinden ve dernek üyelerinin fedakarlıklarından çok etkilendiğini söyledi.

KUTLU DOĞUM KÖŞESİ OLDUKÇA İLGİ ÇEKTİ

Etkinlikte oluşturulan Kutlu Doğum köşesi kermese gelenler tarafından ilgiyle incelendi. Üniversiteli öğrencilerin kurduğu Vizyon Gençlik Derneği tarafından oluşturulan köşede cahiliye dönemindeki kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesi, ilk Müslümanların çektiği işkence ve gördükleri zulümler, Uhud savaşından bazı kareler, Taif olayı ve Mekkenin fethi yazı, resim ve temsili gösteriler anlattı. Kabe maketinin yeraldığı köşede birde salavat ağacı konuldu.

CİHAN

Yorumlar