Adana Kültür Günleri’ne görkemli açılış

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Adana Kültür Günleri, coşkulu bir atmosferde başladı.

Google Haberlere Abone ol
Adana Kültür Günleri’ne görkemli açılış

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Adana Kültür Günleri, coşkulu bir atmosferde başladı. Beyaz Yaka Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği iki günlük etkinlikte davetliler konferans, konser, kitap imza günleri, tiyatro ve kermeslerle kültür-sanatta doyacak. Bu yıl Burç Vural Koleji'nde gerçekleştirilen organizasyonun açılışında konuşan Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Şahin Sedat Ergünay, ülkenin zengin kültür coğrafyasında önemli bir köprü konumundaki Adana’da milli ve manevi değerleri bir kez daha hatırlamak amacıyla bu aktiviteyi hayata geçirdiklerini söyledi. Ergünay, “İki günlük zaman diliminde milletimizin kültür ve medeniyet eksenli birikimlerinin bir kısmı burada icra edilecektir. Bu değerlerin mirasçısı milletimiz ilk günkü heyecan ile dünya çapında büyük hizmetlere imza atıyor. Bu hizmetlerin bu kadar kısa sürede anlatılması tabi iki mümkün değil. Program boyunca konuklarımızın bir bölümü Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’i farklı yönleriyle anlatacak. Türkiye genelinde yapılan ‘Herkes Onu okuyor’ yarışmasının ödül töreni tertiplenecek. Etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyor, emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Beyaz Yaka Derneği Başkanı Yılmaz Seyren, Adana'nın geçmişten bugüne ekonomi, sanayi, kültür, sanat ve sporda Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı olduğunu aktardı. Seyren, ‘gök kubbede hoş bir seda' bırakmak anlayışıyla Kültür Günleri'ni hayata geçirdiklerini kaydetti. Geçtiğimiz iki yılda 50 bini aşkın kişinin katıldığı faaliyetin bu yılda benzeri şekilde geçmesini beklediklerine dikkat çeken Seyren, destek veren kurum ve kişilere teşekkür etti. Daha sonra Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Şahin Sedat Ergünay, Beyaz Yaka Derneği Başkanı Yılmaz Seyren, Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube Başkanı Kemal Elibal, Burç Okulları Genel Müdürü Sulan Sözeri, Işık Dershaneleri Genel Müdürü Mehmet Seyman ile diğer katılımcılar birlikte açılış kartelasını kesti. Yediden yetmişe yüzlerce ailenin hazır bulunduğu programda davetliler Mukaddes Emanetler Sergisi ile eski Mekke-Medine Resim Sergisi’ni beğeniyle gezdi. Ayrıca Kaynak Yayınları’ndan oluşan stantta okuyucular kitapla buluştu. Bayanların hazırladığı gıda ve elişi kermesi yoğun ilgi gördü.

DOLU DOLU İKİ GÜN

Kültür Günleri’nin ilk gününde yazar Mehmet Akar, 'Peygamberimizi gösteren işaretler' konulu konferansı sundu. Keyifle izlenen ‘Tuna Boyu Şehidi’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Yazar Hüseyin Yağmur ise ‘Peygamber Efendimizin dua derinliği’ konulu konferansta konuştu. 27 Nisan Pazar günü ise 11.30'da Tuna Boyu Şehidi bir kez daha etkinliğe katılanların karşısına çıkacak. Saat 14.00'te Gazeteci-Yazar Ali Ünal ‘Hendek müdafaasını ve Hudeybiye Antlaşmasını’ anlatacak. Saat 15.30'da Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen ‘Herkes O'nu okuyor' sınavının Adana ödül töreni yapılacak. Kültür günlerinin son etkinliği ise saat 17.00'de yazar Yılmaz İndi, ‘Kur'an dili ile Peygamber Efendimiz (sav)’i anlatacak.
CİHAN

Yorumlar